Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - Vacanţă de vară, fără mucuri de ţigară

ro

01 Sep, 2015 10:38 1330 Marime text
Vacanță de vară, fără mucuri de țigară 10.000 de persoane au aflat că: "Plaja nu e o scrumieră"

Cu toții ne-am bucurat, vara aceasta, de plajă şi de mare.
Echipa Mare Nostrum alături de voluntarii săi au îmbinat utilul cu plăcutul şi au făcut ceea ce ştiu mai bine: au luptat pentru ca litoralul şi marea noastră să fie exact aşa cum ni le dorim noi şi turiştii veniţi în vacanţă la plajă – curate, frumoase şi sănătoase.

Începând din iunie şi continuând pe toată durata sezonului estival, Mare Nostrum a desfăşurat o campanie de informare şi conştientizare a persoanelor aflate pe plajele litoralului românesc cu privire la aruncarea mucurilor de ţigară. Nimeni nu vrea ca în timp ce calcă pe nisipul fin să nimerească vreun chiştoc sau orice alt deşeu aruncat la întâmplare, iar pentru că iubim mediul înconjurător, am decis împreună cu voluntarii noştri că este momentul să convingem pe cât mai mulţi iubitori ai litoralului că plaja nu este o scrumieră.

În zilele de vară, am reuşit să ducem mesajul nostru care promovează un litoral mai curat pe toate plajele litoralului românesc, de la Năvodari la Vama Veche. Am întâlnit multe persoane încântate de iniţiativa noastră, dar şi oameni reticenţi. Am primit sfaturi pentru viitoare campanii de acest gen, sfaturi pe care le preţuim şi pe care abia aşteptăm să le punem în practică.
“În cadrul acestei campanii am informat persoanele aflate pe plaje cu privire la nocivitatea mucurilor de țigară aruncate pe plaje, dar am fost și placut surprinși să vedem că există și persoane responsabile, care păstrează plaja curată și care colectează mucurile de țigară în diverse recipiente, pentru a le arunca ulterior la coșul de gunoi.” Anca Gheorghe, Asistent Proiect

Mesajul nostru a reușit să ajungă la peste 10.000 de persoane, care au înțeles că „Plaja NU e o scrumieră”.
Campania de informare privind aruncarea mucurilor de ţigară pe plaje face parte din proiectul „Educaţie pentru Marea Neagră”, iar costurile sale totale se ridică la aproape 71.000 de euro, din care valoarea finanţării nerambursabile este de aprox. 64.000 de euro şi este finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi  www.eeagrants.org. (http://marenostrum.us6.list-manage.com/track/click?u=0806c749dde1dc0d0a346ae41&id=e21db01a3e&e=b155571536)
Pentru informaţii oficiale despre Fondul ONG în România accesaţi  www.fondong.fdsc.ro. (http://marenostrum.us6.list-manage.com/track/click?u=0806c749dde1dc0d0a346ae41&id=79df1095dd&e=b155571536)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii