Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Muzeul Callatis, Povestea lui Hercule şi Viaţa Copiilor în Cetatea Callatis

ro

13 Oct, 2011 23:09 2266 Marime text
Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia și instituțiile de învățământ din localitate, cu sprijinul primarului Mihai Claudiu Tusac, organizează noi lecții deschise la sediul muzeului callatian.

"Odată cu începerea noului an școlar, Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia a semnat noi protocoale de colaborare cu instituțiile de învățământ din Mangalia. Scopul nostru, al specialiștilor de la muzeu, este să promovăm, în rândul tinerilor, istoria locală și patrimoniul muzeului callatian. Desigur că, în planul anual de activități, am inclus și zilele în care noi sărbătorim sau comemorăm momentele mai importante din istoria națională și istoria europeană.

Prin urmare, am reluat seria de lecții deschise în spațiul expozițional al muzeului nostru. Astfel, în ziua de 12 octombrie, începând cu ora 10.00, am organizat o lecție deschisă intitulată Povestea lui Hercule. Muzeograf Liliana Vioiu le-a vorbit preșcolarilor de la Grădiniță nr. 3 Mangalia, însoțiți de educatoarele Simona Stoica și Iuliana Luca, despre cel mai cunoscut erou din mitologia greacă. Copiii au ascultat cu deosebită atenție povestiri despre: nașterea lui Hercule, faptele sale de vitejie din tinerețe, cele 12 munci la care a fost supus, viața sa bogată în peripeții, moartea sa pământeană și primirea în rândul zeilor, devenind, astfel, nemuritor.

În după-amiza zilei de vineri, 14 octombrie, începând cu ora 17.00, am organizat o altă lecție deschisă, împreună cu înv. Lidia Bleandă și cu elevii clasei a IV-a C, ai Școlii nr. 5 Gala Galaction din localitate. Această activitate am numit-o: Viața copiilor în cetatea Callatis. La fel ca în toată Grecia antică, și la Callatis educația tinerilor a fost una dintre principalele preocupări în perioada antică. Muzeograf Liliana Vioiu va vorbi despre viața copiilor spartani și a celor din Atena, dar și despre educația predată în școli. Un număr de opt elevi, participanți la lecția deschisă, vor fi îmbrăcați cu veșminte asemănătoare cu cele purtate de copiii din antica cetate Callatis. Pentru a face și mai atractivă lecția de istorie, elevii vor rosti scurte replici din Legendele Olimpului," a menționat directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel COLESNIUC.

Data: 13.10.2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii