Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

ro

19 Feb, 2021 23:04 1311 Marime text
Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021
 
Ghidul solicitantului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”
19 februarie 2021


Comunicat Consultare publică POIM: Ghidul solicitantului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”
Ministerul Sănătății anunță lansarea în consultare publică, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a Ghidului solicitantului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”. Proiectele care pot obține acest tip de finanțare europeană vizează investiții în creșterea securității la incendiu în spitalele COVID-19.

În cadrul apelului, se pot finanța două tipuri de proiecte care urmăresc consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de COVID-19. Primul tip de proiecte finanțează instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, și de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii. Valoarea maximă a finanțării pentru acest tip de proiecte este de 100.000 de euro. Cel de-al doilea tip de proiecte vizează reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale. Valoarea maximă pentru acest tip de proiecte este de 1,5 milioane de euro.

„Ministerul Sănătății vine în sprijinul unităților sanitare și, împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, oferă resurse financiare din fonduri europene pentru realizarea investițiilor necesare creșterii siguranței în spitalele COVID-19 în ceea ce privește securitatea la incendii și modernizarea infrastructurii de fluide medicale. Este important ca spitalele care nu au identificat resurse financiare pentru astfel de investiții să depună proiecte pentru aceste finanțări atât de necesare creșterii siguranței pacienților și personalului medical”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății coordonator al proiectelor de investiții, dr Ioana Mihăilă.

Ghidul complet poate fi consultat și descărcat de pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii