Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BURSE DE PE PESTE 4,4 MIL. EURO PENTRU PROIECTE DE COOPERARE INTERINSTITUȚIONALĂ

ro

14 Sep, 2013 17:10 1082 Marime text
Ministerul Fondurilor Europene a semnat recent Acordul pentru finanțarea programului “Burse și cooperare interinstituțională”, din cadrul mecanismului financiar al Spațiului Economic European 2009-2014 (SEE), ce pune la dispoziția României fonduri de peste 4,4 milioane euro. Din acest total, 4 milioane reprezintă grantul acordat de țările donatoare, iar restul cofinanțare a statului român.

Banii sunt destinați îmbunătăţirii mobilităţii transnaţionale în spaţiul academic al SEE prin următoarele măsuri:

1. Vizite pregătitoare;
2. Proiecte de mobilitate pentru studenți și personal din universități;
3. Proiecte de cooperare interinstituțională.
Operatorul programului este Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), care estimează ca până la finalizare să finanțeze mobilitatea a circa 336 de studenți și a 141 de cadre universitare, precum și zece proiecte de cooperare interinstituțională și 20 de vizite pregătitoare.
Principalii beneficiari instituționali sunt universitățile din România posesoare ale Cartei Erasmus aprobată de Comisia Europeană, iar parteneri sunt instituții similare sau organizații de stagiu din statele donatoare. În proiectele de cooperare interinstituțională se pot asocia ca parteneri universități, institute de cercetare, companii și ONG-uri din statele membre și din celelalte țări beneficiare ale Mecanismului SEE.
Informații complete despre țările beneficiare și tipurile de asistență financiară găsiți pe site-ul www.eeagrants.org.
 
INFORMAȚII DE BACKGROUD:
 
În baza Acordului pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei dintre ţările AELS – Norvegia, Islanda şi Liechtenstein – fac parte din piaţa internă europeană şi contribuie la dezvoltarea socială şi economică prin intermediul granturilor SEE şi norvegiene, de care beneficiază 15 state membre din estul, centrul și sudul UE. Norvegia este principalul stat donator, contribuind cu 97% din totalul finanţărilor.
Obiectivele majore ale Granturilor SEE şi norvegiene sunt reducerea disparităților sociale și economice în Spațiul Economic European și întărirea relaţiilor bilaterale dintre statele donatoare şi cele beneficiare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii