Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la cota redusă de TVA de 9% pentru livrari de pâine şi produse de panificaţie

ro

25 Sep, 2013 13:42 1211 Marime text
Aducem în atenţia contribuabililor că, începând cu data de 1 septembrie 2013, se aplică cota redusă de TVA de 9% pentru livrările de pâine şi produsele de panificaţie, în conformitate cu prevederile art.140 alin.(2) lit.g) pct.1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare.
         În vederea aplicării corespunzătoare a cotelor de TVA se impune a se face o districţie între livrările de pâine şi produse de panificaţie şi prestările de servicii de restaurant şi catering, prin identificarea diferenţelor dintre acestea din perspectiva stabilirii tratamentului fiscal adecvat pentru fiecare dintre aceste operaţiuni.
         Faptul că începând cu data de 1 septembrie 2013 se aplică cota redusă de TVA de 9% pentru livrările de pâine şi produsele de panificaţie, nu este un element de natură să influenţeze cota de TVA aplicabilă serviciilor de restaurant şi catering pentru care nu s-a redus cota de TVA şi pentru care se aplică în continuare cota standard de TVA de 24%, inclusiv în situaţia în care acestea au în componenţă furnizare de pâine sau de produse de panificaţie.
 
 
  Emil Mihăilescu
Şef AJFP Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii