Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recepţia la terminarea lucrărilor de consolidare a corpului G3 a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Municipiul Bucureşti

ro

25 Oct, 2012 00:03 1067 Marime text

Astazi, 24 octombrie, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la obiectivul Consolidare Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Corp G3, Municipiul Bucureşti, obiectiv de investiţie promovat în cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic", finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvernul României.

Corpul G3 al clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a fost construit în 1886, având de la început destinaţia de spital de copii. Regimul de înălţime iniţial a fost - parter, cu excepţia zonei centrale care era parter + etaj, iar aria construită era de cca. 2200m2, din care numai 260m2 aveau etaj, restul de 1900m2 fiind în regim de înălţime P+pod mansardat.

În anii 1935-1936 s-au executat lucrări de extindere prin supraetajare cu înlocuirea mansardei cu etaj şi prin realizarea actualelor corpuri parter. În urma lucrărilor de extindere, imobilul a căpătat plastica şi volumetria actuale.

Lucrările de consolidare executate au avut în vedere:

 cămăşuirea pereţilor,

 planşee de beton armat,

 refacere pardoseli,

 refacere tencuieli interioare şi exterioare,

 înlocuire tamplărie cu tâmplărie PVC cu geam termopan,

 plafoane gips-carton,

 izolare termică,

 înlocuire şi ignifugare şarpantă,

 refacere şi remontare elemente decorative,

 asigurarea utilităţilor vitale care condiţionează funcţionarea spitalului în situaţii de criză,

 îmbunătăţirea condiţiilor generale în exploatare şi ridicarea nivelului calităţii serviciilor medicale.

Valoarea finală a lucrărilor de consolidare este de 14.576.925,68 de lei, finanţare asigurată din Proiect (împrumut şi cofinanţare Guvernul României, prin bugetul MDRT) - 1.694.589,72 de lei, reprezentand 12%, şi din sursele Primăriei Sectorului 1 - Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 - 12.882.335,96 de lei, reprezentând 88%.

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de administrator de proiect şi coordonator al lucrărilor) şi beneficiarul obiectivului (Primăria Sectorului 1) au realizat o investiţie care se aliniază la standardele de functionare internaţionale, contribuind la creşterea gradului de siguranţă a obiectivului în cazul producerii unor seisme majore şi satisfacerea cerinţelor de management a situaţiilor de urgenţă în caz de dezastru.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii