Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari patinoar Poiana Brasov

ro

19 Mar, 2012 23:19 1414 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) semnalează erorile de informare din articolul „Moştenirea Udrea: alt patinoar, de 8 milioane de euro, acum la Poiana Braşov", publicat de site-ul www.cotidianul.ro luni, 19 martie a.c., sub semnătura lui Dan Zăvăleanu. În articol se fac referiri eronate la iniţiatorii programului sau proiectelor de construire a patinoarelor de către MDRT şi se confundă obiective finanţate în cadrul acestui program cu cele demarate în cadrul programului de construire a sălilor de sport.

Pentru rectificarea informaţiilor greşite, facem următoarele:

Precizări

1. Proiectul privind patinoarul din Poiana Braşov, ai carui indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi recent în şedinţă de Guvern, nu reprezintă o „moştenire Udrea", aşa cum eronat se afirmă în titlul articolului. Proiectul este iniţiat de Primăria Braşov şi trebuie implementat pentru respectarea unui angajament pe care statul român şi l-a asumat pe plan internaţional. Obiectivul face parte din infrastructura necesară derulării, în România, a Festivalului Olimpic al Tineretului European - FOTE 2013, ediţia de iarnă.

2. Proiectul nu face parte din programul de construire a sălilor de sport, aşa cum eronat se afirmă în articolul de pe www.cotidianul.ro şi nici nu contravine deciziei Guvernului de prioritizare a investiţiilor publice în anul 2012. În contextul anunţării prioritizării investiţiilor publice, premierul Mihai Răzvan Ungureanu nu a făcut referiri nici la programul de construire a patinoarelor, nici la cel privind sălile de sport, derulate de MDRT prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

3. De altfel, MDRT a făcut public faptul că prioritizarea investiţiilor pentru anul în curs permite continuarea obiectivelor destinate să asigure infrastructura acelor manifestări pentru care statul român şi-a asumat angajamentul la nivel internaţional, cum este cazul FOTE 2013.

4. Nici programul privind construirea patinoarelor artificiale, nici programul privind sălile de sport nu au demarat în mandatul fostului ministru al dezvoltării regionale şi turismului, aşa cum în mod eronat se afirmă în articol. Pentru patinoarul finalizat în luna februarie 2010, lucrările au fost contractate de CNI în anul 2009.

5. Atât proiectul recepţionat în februarie 2010, cât şi cel din acest an se referă la finalizarea, respectiv completarea şi modernizarea unor structuri deja existente, preluate de la administraţia publică locală, şi nu sunt construcţii noi, iniţiate de MDRT.

6. Utilitatea publică a unor astfel de investiţii este incontestabilă: patinoarul olimpic finalizat în anul 2010 la Braşov a intrat deja în circuitul de competiţii sportive internaţionale. Conform datelor publicate de Federaţia Română de Patinaj, patinoarul de la Braşov a găzduit, în perioada 16-18 martie a.c., Finala Cupei Europei la short track (patinaj viteză pe pistă scurtă), cea mai importantă competiţie de profil desfăşurată în ultimii zece ani în România.

7. Organizarea în România a unor evenimente sportive sau culturale internaţionale constituie una dintre modalităţile avute în vedere de MDRT pentru atragerea unui număr mai mare de turişti, conform studiului de brand şi Planului de marketing turistic al României 2011-2016 elaborate pentru minister.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii