Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Hellvig bugetele CNI şi ANL vor fi stabilite prin HG

ro

25 May, 2012 22:59 1083 Marime text

Bugetele Companiei Naţionale de Investiţii şi al Agenţiei Naţionale a Locuinţelor se vor realiza prin Hotărâre de Guvern şi nu vor mai fi la dispoziţia şefilor lor, a declarat azi la Cluj ministrul dezvoltării regionale şi turismului Eduard Hellvig.

El a spus că a discutat cu ministrul de finanţe şi a solicitat ca bugetele Companiei Naţionale de Investiţii şi al Agenţiei Naţionale a Locuinţelor să se realizeze prin hotărâre de guvern şi să nu fie la îndemâna celui care conduce acea instituţie. Ministrul a spus că ordonanţa de urgenţă în acest sens se va discuta în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

"Aceasta este o măsură prin care dorim previzionarea şi controlarea resursei bugetare" a mai spus ministrul.

Eduard Hellvig a mai anunţat, de asemenea, că a dispus Corpului de Control al ministrului mai multe controale în diferite compartimente şi a dispus la MDRT auditarea programelor derulate din începând din 2009.

"Mai mult, am avut discuţii la nivel informal de a solicita ajutor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor să fie detaşat un ofiţer cu competenţe în domeniul auditării fondurilor publice, în scopul prevenirii fraudării lor" a declarat ministrul dezvoltării regionale şi turismului.

El a subliniat că demersurile sale au ca bază responsabilitatea sa faţă de resursa financiară a ministerului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii