Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cristian Petrescu a vizitat Cotul Morii, satul moldovenesc reconstruit cu ajutor din partea statului român

ro

06 Apr, 2012 21:59 1031 Marime text

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a fost prezent astăzi, 6 aprilie, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Republica Moldova în perioada 4 -6 aprilie, în satul Cotul Morii, care a fost strămutat şi reconstruit printr-un ajutor acordat Republicii Moldova de către România, în urma inundaţiilor din anul 2010 de pe Prut.

Prin Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, au fost furnizate materiale pentru reconstrucţia a 722 de case şi repararea altor 178 de locuinţe din localităţile Cotul Morii, Obileni şi Nemţeni. Achiziţionarea materialelor de construcţii s-a făcut prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi a Bursei Române de Mărfuri. După inundaţiile din 2010, satul Cotul Morii a fost relocat şi au fost reconstruite 563 de case în care locuiesc deja persoanele care rămăseseră fără locuinţe.

„Mă bucur că România a putut veni în ajutorul locuitorilor din Cotul Morii, grav afectaţi de inundaţiile din 2010. Această colaborare cu Guvernul Republicii Moldova şi cu autorităţile publice locale este un foarte bun exemplu, care poate fi urmat nu doar în situaţii extreme şi poate constitui un punct de plecare în dezvoltarea de noi parteneriate în domenii diverse. Ritmul alert în care s-a lucrat pentru ca sătenii afectaţi să poată avea un acoperiş deasupra capului în doar câteva luni de la producerea dezastrului şi buna colaborare dintre guvernele noastre sunt puternice dovezi ale solidarităţii care ne leagă", a declarat ministrul Cristian Petrescu.

În cadrul vizitei în Republica Moldova, desfăşurată în perioada 4 - 6 aprilie a.c., ministrul Cristian Petrescu a participat, joi, 5 aprilie a.c., la inaugurarea Celei de-a XVII-a ediţii a Târgului Internaţional de Turism „Tourism. Leisure. Hotels 2012" de la Chişinău, eveniment în cadrul căruia România participă ca invitat de onoare. Totodată, ministrul Cristian Petrescu a avut, în data de 5 aprilie a.c., mai multe întâlniri oficiale cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor, Marcel Răducanu, precum şi cu primarul general al oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii