Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene pentru “Casa Argintarului” şi Centrul Comunitar pentru Tineret din Bistrița

ro

25 Apr, 2013 21:04 923 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 25 aprilie, la Bistriţa, două noi contracte de finanţare prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013, în valoare totală de peste 5 milioane de lei.
Prezența mea la Bistrița nu este deloc întâmplătoare. Am ținut să fac această vizită pentru a vă arăta încă o dată că ministerul este un partener permanent al autorităților publice locale. Puteți conta pe tot sprijinul nostru și îmi doresc să putem realiza un transfer de încredere între dumneavoastră, ca primari sau președinți de consilii județene, și ministerul pe care îl conduc.”, a declarat Liviu Dragnea.
Primul dintre cele două proiecte semnate vizează reabilitarea şi modernizarea Centrului Comunitar pentru tineret CETIN. Copiii şi tinerii bistriţeni vor beneficia de un centru modern, care le va oferi servicii de formare şi pregătire profesională, consiliere psihologică şi alte servicii sociale la standarde europene. ”Felicit primăria Bistrița pentru că încurajează formarea profesională a tinerilor; educația este extrem de importantă pentru obținerea unui loc de muncă.”, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea. Valoarea totală a contractului semnat este de 2.596.809,89 de lei, din care 2.001.367 sunt fonduri nerambursabile.
Al doilea proiect care va fi finanţat prin REGIO urmăreşte reabilitarea clădirii istorice “Casa Argintarului” din Bistriţa. După restaurarea şi consolidarea clădirii, fosta casă a meşterului bijutier (monument istoric cu arhitectură gotică şi renascentistă) va deveni sediul Centrului German din localitate. ”Cred că județul Bistrița are o importanță strategică și beneficiază de un potențial turistic uriaș, care poate fi dezvoltat, punând în valoare mai bine moștenirea sașilor.”, a subliniat ministrul Dragnea. Proiectul are o valoare totală de 2.458.680,75 de lei, din care 1.802.027,53 de lei reprezintă fonduri nerambursabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii