Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalizarea proiectului - Să redescoperim Techirghiolul

ro

18 Apr, 2012 22:53 1104 Marime text

Activităţile proiectului "Să redescoperim Techirghiolul" se încheie prin conferinţa finală ce va avea loc joi, 19 aprilie, începând cu ora 11, în cadrul sălii de conferinţe a Primăriei Techirghiol.

În cadrul conferinţei se vor discuta rezultatele proiectului, modul de abordare de până acum, dar şi ce planuri de viitor a deschis acest proiect.

„Primăria Oraşului Techirghiol a implementat proiectul „Să redescoperim Techirghiolul", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul Major de Intervenţie 5.3 - „ Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică".

Obiectivul general al proiectului a fost creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea durabilă a Regiunii de dezvoltare Sud-Est prin promovarea produselor turistice cu specific local şi a activităţilor de marketing turistic. Proiectul şi-a propus promovarea staţiunii Techirghiol ca destinaţie turistică pentru tineret, cultură şi sănătate. În prezent, Techirghiolul este tranzitat în primul rând pentru Sanatoriul balnear, recunoscut pentru tratamentele pe bază de nămol cu proprietăţi curative miraculoase.

„În cadrul proiectului au fost promovate 3 produse turistice: evenimentul Scena lui Tănase, evenimentul Simpozion medical şi evenimentul Zilele oraşului. În plus, reprezentanţii Oraşului Techirghiol au fost prezenţi la 4 târguri de turism din ţară pentru a promova Techirghiolul ca o potenţială destinaţie turistică şi pentru a face cunoscute, în ţară şi nu numai, cele 3 evenimente.

Proiectul de finanţare a contribuit la dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin promovarea a 3 produse turistice anuale cu specific local pentru Staţiunea Techirghiol: Zilele Oraşului Techirghiol, Festivalul de Umor „Scena lui Tănase" şi Simpozionul medical - Nămolul de Techirghiol şi la valorificarea resurselor turistice naturale şi antropice locale prin includerea lor în campania de promovare a Staţiunii Techirghiol şi în tematica celor 3 produse turistice cu specific local.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a 22 de luni, având un buget de 753.395,80 lei din care 640.386,43 lei buget nerambursabil din FEDR, 97.941,45 lei buget nerambursabil din bugetul naţional şi 15.067,92 lei co-finanţare eligibilă a Primăriei Techirghiol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii