Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brandul de turism al României - prezentat ca exemplu de bune practici la Comisia pentru Europa a OMT

ro

15 May, 2012 14:19 1112 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi specialişti în branding turistic şi marketingul destinaţiilor au prezentat brandul de turism al României participanţilor la cea de-a 54-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT). Comisia s-a întrunit în perioada 9-10 mai 2012, la Batumi (Georgia), iar prezentarea a avut loc în prima zi a reuniunii, în cadrul seminarului "Branding Tourism Destinations in a Connected World".

În cadrul seminarului au fost abordate teme precum: aspecte ale industriei turistice cu referire la brandingul destinaţiei, noi tendinţe şi strategii în branding, utilizarea tendinţelor sociale în creşterea importanţei brandului. Totodată, au avut loc dezbateri cu privire la importanţa brandului naţional de turism pentru o destinaţie care doreşte să se poziţioneze pe această piaţă.

Studiul de caz cu privire la România a abordat procesul detaliat derulat de ţara noastră pentru definirea brandului naţional de turism, metodologia de analiză şi cercetările care au stat la baza acestui proces, precum şi principalele modalităţi de implementare şi comunicare a brandului aplicate de MDRT. Astfel, au fost prezentate câteva campanii de promovare derulate de minister în ultimii ani, cu scopul creşterii gradului de conştientizare asupra României ca destinaţie de turism: campanii media pe principalele pieţe ţintă din străinătate şi pe canale interne, parteneriate de promovare a brandului turistic naţional, prin organizarea de evenimente şi emisiuni TV, pe plan intern sau extern, participarea la manifestări expoziţionale interne şi internaţionale din domeniul turismului şi, nu în ultimul rând, modalităţi de intensificare a promovării în mediul online.

Lucrările comisiei, la care au participat reprezentanţi din peste 20 de ţări, au fost deschise de secretarul general al OMT, Taleb Rifai, în prezenţa preşedintelui Georgiei, Mikheil Saaskashvilii, şi a ministrului economiei din Georgia, Vera Kobalia.

* * *

Proiectul de definire şi implementare a unui brand naţional de turism a demarat în 2007, dată la care României i-au fost alocate, în acest scop, fonduri europene nerambursabile în valoare de 75 de milioane de euro, pentru perioada 2007-2013. Alocarea s-a realizat în cadrul Programului Operaţional Regional, operaţiunea Crearea unei imagini pozitive a României ca destinaţie turistică prin definirea şi promovarea brandului turistic naţional. În anul 2009 au avut loc licitaţia internaţională pentru contractarea serviciilor de definire şi realizare a brandului de turism al României. Începând din toamna anului următor, România a început să se promoveze ca destinaţie de turism sub actuala identitate vizuală.

Campaniile derulate de MDRT pentru promovarea brandului de turism al României au ca scop construirea unei imagini pozitive a ţării ca destinaţie de turism, atât la nivel intern, cât şi la nivel extern, prezentarea avantajelor sale competitive, precum şi consolidarea imaginii mărcii sale turistice, astfel încât ţara noastră să se evidenţieze între toţi ceilalţi competitori din regiune şi din Europa.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii