Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Română găzduieşte colocviul „Regenerare urbană”

ro

20 Sep, 2013 20:04 1560 Marime text
Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a participat astăzi, 20 septembrie a.c., la Bucureşti, în Aula Magna a Academiei Române, la deschiderea oficială a colocviului internaţional „Regenerare urbană”.
 
Evenimentul, organizat, în perioada 20-21 septembrie a.c., de Asociaţia Internaţională de Dreptul Urbanismului, în colaborare cu Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române şi Asociaţia Română de Dreptul Urbanismului, reuneşte jurişti specializaţi în dreptul urbanismului din nouă ţări europene şi invitaţi din mediul academic şi din partea autorităţilor publice de resort.
 
„În calitate de minister care gestionează domeniile dezvoltare urbană şi teritorială, urbanism, arhitectură şi construcţii, avem, ca obiective, asigurarea condiţiilor de dezvoltare urbană şi teritorială durabilă şi competitivă, în conformitate cu principiile europene care plasează în prim-plan acţiunile privind regenerarea urbană. În acest scop, urmărim atât crearea unui cadru legislativ şi metodologic coerent, în domeniile planificare teritorială, urbanism, autorizarea construcţiilor, cât şi realizarea de operaţiuni ce presupun investiţii concrete derulate prin programele finanţate din fonduri europene şi naţionale.”, a declarat secretarul de stat Iulian Matache, în deschiderea colocviului.
 
Prezentările realizate în cadrul evenimentului reflectă teme de actualitate referitoare la regenerarea urbană, ca noţiune, şi diversele sale forme de manifestare, la actorii implicaţi şi rolul lor, la finanţarea domeniului şi instrumentele utilizabile, la metodele de lucru şi dimensiunea socială a regenerării urbane, în special relocalizarea populaţiei, şi la aspecte privind dezvoltarea durabilă, protecţia patrimoniului şi protecţia mediului.
 
Dorim ca acest eveniment să reprezinte un pas în plus spre conştientizarea importanţei domeniului dreptul urbanismului şi a rolului regenerării urbane, în vederea asigurării competitivităţii economice şi a coeziunii sociale şi teritoriale. Întâlnirea de astăzi contribuie la dezvoltarea unui drept al urbanismului bine structurat şi asumat ca atare de jurişti, ca o ramură distinctă. Sperăm ca, în acest fel, să se pună bazele unei strânse cooperări între urbanişti şi jurişti.”, a mai afirmat Iulian Matache.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii