Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dialog pentru dezvoltarea relațiilor româno-irakiene

ro

20 Nov, 2013 18:04 893 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice,  a primit astăzi vizita viceprim-ministrului Republicii Irak, Saleh Mohamed Al-Mutlaq. La întâlnire au participat miniștri români și irakieni.
 
În ultimii doi ani, schimburile comerciale s-au dublat între noi și sunt convins că în aceste zile colegii mei din Guvern și colegii dumneavoastră vor stabili care sunt pașii pentru a dezvolta aceste relații. Sunt posibilități mari de colaborare în domeniile transporturi, industrie, energie, agricultură, sănătate, educație și, din ceea ce am aflat de la colegii mei, sunt deja câteva proiecte comune care urmează să se implementeze”, a spus viceprim-ministrul Liviu Dragnea.
 
Viceprim-ministrul irakian a apreciat că relația dintre Irak și societățile românești este foarte bună, subliniind că aceastea: „au participat și executat foarte multe proiecte încă din anii '70-'80 în domenii precum agricultura, irigațiile și energia”.
 
Membrii delegației irakiene au programate întâlniri cu oficiali români, pe domeniile de interes.
 
Întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ai instituțiilor din subordine va avea loc joi, 21 noiembrie. În cadrul acesteia vor fi prezentate programele de investiții derulate la nivelul MDRAP. Totodată, oaspeții irakieni vor vizita obiective de investiții din domeniile gestionate de minister.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii