Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Statului Major General al Republicii Franceze, în vizită la Bucureşti

ro

03 Feb, 2016 11:57 1010 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a avut astazi, 3 februarie, o întrevedere cu şeful Statului Major General al Armatei Franceze, generalul Pierre de Villiers, care efectuează o vizită oficială în ţara noastră, la invitaţia omologului român.

Cu acest prilej, ministrul apărării a subliniat nivelul excelent al relaţiilor de colaborare dintre România şi Franţa, cu precădere în plan militar, relaţii bazate pe o tradiţie îndelungată, dar şi pe valorizarea statutului comun al celor două ţări, membre ale NATO şi UE.
Ministrul Motoc a reiterat solidaritatea poporului român cu cel francez, în contextul perioadei dificile generate de recentele atacuri teroriste de la Paris, şi a reasigurat partea franceză de sprijinul României în eforturile de combatere a terorismului internaţional. Totodată, ministrul român a subliniat preocupările şi aşteptările ţării noastre privind viitorul Summit al NATO de la Varşovia, în contextul eforturilor de configurare a procesului de adaptare strategică pe termen lung a Alianţei Nord-Atlantice.
De asemenea, în cadrul discuţiilor bilaterale cu şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au fost prezentate omologului francez priorităţile Armatei României pentru perioada următoare, evoluţia situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre şi participarea militarilor români în teatrele de operaţii.
Au fost discutate, de asemenea, aspecte referitoare la operaţionalizarea celor două structuri ale Alianţei înfiinţate pe teritoriul României, respectiv Divizia Multinaţională Sud-Est (MND-SE) şi Unitatea NATO de Integrare a Forţei (NFIU), precum şi la modalităţile de intensificare a colaborării bilaterale, inclusiv prin identificarea unor noi domenii de cooperare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii