Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Gărzii Naţionale din SUA, generalul Frank J. GRASS, în vizită în România

ro

28 Nov, 2015 11:54 1113 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit vineri, 27 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe şeful Gărzii Naţionale din SUA, generalul Frank J. Grass, aflat în vizită oficială în România.
Agenda discuţiilor a inclus aspecte legate de contextul de securitate actual, cooperarea bilaterală în cadrul oferit de Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA, implementarea măsurilor de asigurare pentru România, cooperarea în teatrul de operaţii din Afganistan, precum şi unele elemente legate de pregătirea agendei viitorului Summit NATO de la Varşovia, din iulie 2016, pe dimensiunea de adaptare strategică a Alianţei.

Ministrul român al apărării a evidenţiat sprijinul esenţial pe care Statele Unite ale Americii îl asigură ţării noastre în contextul regional de securitate pe care îl traversăm, cu accent pe activităţile şi exerciţiile desfăşurate în comun de forţele armate române cu Garda Naţională a SUA, în particular cu Garda Naţională a Statului Alabama.
Oficialul român a evidenţiat, în perspectiva Summit-ului NATO, interesul pentru adaptarea pe termen lung a Alianţei, cu o atenţie adecvată acordată regiunii Mării Negre, şi unei posturi de descurajare şi apărare eficiente bazată pe o prezenţă aliată robustă pe flancul de est al NATO.

Aflat în România la invitaţia şefului Statului Major General, generalul–locotenent Nicolae Ciucă, şeful Gărzii Naţionale din SUA a purtat o serie de convorbiri oficiale la Statul Major General al Armatei României.
Cu această ocazie, generalul-locotenent Nicolae Ciucă a prezentat oaspeţilor americani priorităţile Armatei României pentru perioada următoare, precum şi o informare cu privire la angajamentul militarilor români în misiunea “Resolute Support” din Afganistan.
A fost analizat, de asemenea, stadiul implementării obiectivelor asumate în cadrul Planului de acţiune al Alianţei pentru creşterea capacităţii operaţionale în termenele agreate, subliniindu-se importanţa înfiinţării pe teritoriul României a celor două structuri de comandă-control aliate, Unitatea pentru Integrarea Forţelor NATO şi Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, care vor asigura o prezenţă vizibilă şi persistentă a NATO în România şi vor avea un rol cheie în asigurarea legăturii dintre forţele naţionale şi cele aliate.

Au fost abordate, de asemenea, teme referitoare la cooperarea militarilor români cu militarii americani din Garda Naţională a SUA, în cadrul exerciţiilor comune de instruire şi programelor desfăşurate prin Programul de Parteneriat cu Garda Naţională din Statul Alabama, precum şi în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan.
Generalul-locotenent Ciucă a mulţumit şefului Gărzii Naţionale din SUA pentru sprijinul constant acordat Armatei României în ultimii 20 de ani, prin intermediul Gărzii Naţionale a statului Alabama, subliniind creşterea complexităţii procesului de instruire comună, prin exerciţiile tactice cu trupe în teren organizate, în acest an, cu unităţile de cercetare -„Red Dragon”, geniu -„Resolute Castle” şi forţe aeriene -”Dacian Warhawk” şi „Dacian Viper”.
 
Biroul de Presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii