Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naţionale, la Reuniunea ministerială a NATO

ro

09 Feb, 2016 19:00 1124 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, participă, în zilele de 10 şi 11 februarie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care va avea loc la Cartierul General al Alianţei din Bruxelles.
Agenda reuniunii este centrată pe dezvoltările legate de adaptarea NATO la noul mediu de securitate, în vederea pregătirii deciziilor ce vor fi adoptate de şefii de stat şi de guvern la viitorul Summit de la Varşovia.
Miniştrii apărării vor adopta decizii pentru direcţionarea acţiunilor viitoare ale structurilor aliate în domenii cum sunt: continuarea proceselor de implementare a Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a NATO, adaptarea posturii aliate de apărare şi descurajare, contracararea ameninţărilor hibride şi cibernetice, operaţionalizarea sistemului aliat de apărare anti-rachetă, angajamentul din Afganistan şi asigurarea resurselor bugetare necesare apărării.  
În cea de-a doua zi a reuniunii, va avea loc Comisia NATO-Georgia, prilej pentru identificarea unor domenii adiţionale de cooperare în cadrul oferit de iniţiativa pentru Dezvoltarea Capabilităţilor de Apărare/DCB, conform deciziei adoptate la Reuniunea miniştrilor de externe ai NATO, din decembrie 2015.
Pe parcursul reuniunii, ministrul român al apărării naţionale va derula o serie de consultări bilaterale cu generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa şi cu omologi dintr-o serie de state aliate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii