Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului Mircea Duşa cu preşedintele Republicii Slovenia

ro

14 Sep, 2015 17:52 872 Marime text
“Având în vedere contextul regional de securitate, coroborat cu noile provocări, generate atât de ultimele dezvoltări ale situaţiei din Ucraina, cât şi din flancul sudic al Alianţei, consider că este necesar să intensificăm cooperarea noastră, atât în plan bilateral, cât şi în formate regionale şi multilaterale”, a declarat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Republicii Slovenia, Borut Pahor.
Ministrul Duşa a apreciat că vizita în Slovenia reprezintă o oportunitate de a întări relaţiile de colaborare politico-militară dintre cele două state şi armate.
“Avem idealuri şi valori comune şi, de aceea, asigurarea securităţii spaţiului euro-atlantic este un obiectiv primordial pentru ţările noastre”, a precizat ministrul Mircea Duşa.
Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre adaptarea strategică a Alianţei Nord-Atlantice şi despre tematica ce va fi abordată la viitorul Summit al NATO, despre stadiul implementării concluziilor rezultate în urma Consiliilor Europene dedicate apărării, cât şi despre implementarea măsurilor de reasigurare în flancul estic a l NATO.
Ministrul Mircea Duşa s-a mai întâlnit astăzi şi cu ministrul sloven al apărării, Andreja Katič.                                                                  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii