Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbiri oficiale ale miniştrilor român şi olandez ai apărării, la Haga

ro

03 Jun, 2015 09:31 965 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, aflat în vizită oficială la Haga, la invitaţia omologului său, Antoinette Jeanine Hennis-Plasschaert, a declarat faptul că „Olanda şi România au idealuri şi valori comune în cadrul NATO şi UE, şi tocmai de aceea este importantă dezvoltarea domeniilor de cooperare în plan militar care să contribuie la consolidarea securităţii spaţiului euroatlantic”.
            În cadrul convorbirilor, miniştrii român şi olandez au apreciat eforturile comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte asigurarea de asistenţă pentru Ucraina. În acest sens, ministrul Duşa a arătat că ţara noastră este al patrulea stat contributor la misiunea de monitorizare a OSCE din Ucraina şi sprijină misiunea civilă a UE din regiune. De asemenea, Mircea Duşa a precizat că persoane rănite în conflict beneficiază de tratament de specialitate în cadrul unor facilităţi medicale din România.
            Cooperarea în domeniul capabilităţilor militare şi implementarea Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei Nord Atlantice au constituit un alt subiect aflat pe agenda întâlnirii bilaterale.
            Pregătirea Consiliului European dedicat Apărării reprezintă, în opinia celor doi miniştrii, un bun prilej pentru consolidarea statutului UE de furnizor de securitate şi pentru elaborarea unei noi Strategii Europene de Securitate. România va sprijini politicile în domeniu, pe timpul preşedinţiei olandeze.
 
  Biroul de Presă al M.Ap.N.
  Tel./Fax 021/319.60.22
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii