Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia de sosire din teatrul de operatii din Afganistan a militarilor Detasamentului OMLT

ro

10 Feb, 2010 20:44 1159 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Ceremonia de sosire din teatrul de operaţii din Afganistan a militarilor Detaşamentului OMLT (Operational Mentoring and Liaison Team) a avut loc marţi, 9 februarie, la sediul Brigăzii 1 Infanterie Mecanizată „Vasile Lupu” din Bucureşti.

Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dan Ghica-Radu, care le-a mulţumit militarilor pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor şi i-a felicitat pentru curajul şi profesionalismul dovedite în instruirea militarilor din Armata Naţională Afgană. „Examenul teatrului de operaţii este cel mai important test al militarului român. Sunt bucuros că aţi ajuns cu tot efectivul în ţară şi doresc să vă transmit cele mai bune gânduri şi să vă felicit pentru tot ceea ce aţi realizat în Afganistan.”

Referindu-se la provocările cu care s-au confruntat în cele şase luni de misiune, locotenent-colonelul Dorin Toma, comandantul detaşamentului, a subliniat: „Pentru fiecare dintre noi, această nouă experienţă a reprezentat un adevărat test al propriei capacităţi de a acţiona într-un mediu general ostil, în condiţii de stres şi efort prelungit. Capacitatea noastră de a interacţiona şi de a coopera cu militarii din Armata Naţională Afgană, precum şi cu militarii români şi americani din Forţa Multinaţională a reprezentat cheia succesului în îndeplinirea misiunii primite.”

La festivitate au participat şi reprezentanţi ai Comandamentului operaţional întrunit, ai Diviziei 1 Infanterie „Dacica” şi ai Brigăzii 1 Infanterie Mecanizată „Vasile Lupu”.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

  Tel./Fax 021/319.60.22

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii