Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenții Academiei de Poliție vor începe mâine noul an universitar

ro

15 Sep, 2013 15:11 1005 Marime text












R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
BULETIN INFORMATIV

Nr. 336 din 15 septembrie 2013

Studenții Academiei de Poliție vor începe mâine noul an universitar

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” va începe luni, 16 septembrie a.c., noul an universitar, după o perioadă de trei săptămâni în care studenții anului I au parcurs un stagiul de iniţiere în pregătirea militară şi de specialitate în tabăra de instrucţie Drajna (județul Prahova).

Pregătirea din tabăra Drajna reprezintă o perioadă de formare în care studenții Academiei participă la module de pregătire fizică, instrucţie de front şi de cunoaştere a armamentului.

La finalizarea stagiului de pregătire a fost prezent secretarul general adjunct al MAI, comisar şef de poliţie Mihai Şova, care i-a felicitat pe proaspeții studenţi, apreciind că aceştia au parcurs una dintre cele mai complexe experienţe din viaţa de student al Academiei de Poliţie.

„Mă bucur să văd că după această perioadă intensă nu aţi abandonat şi sunteţi în continuare hotărâţi să mergeți mai departe.Vă felicit pentru asta şi vă garantez că în ministerul nostru este mereu nevoie de oameni hotărâţi, devotaţi și dornici să-şi facă datoria”, a declarat secretarul general adjunct al MAI, comisar şef de poliţie Mihai Şova.

Cu ocazia festivităţii de închidere a taberei, studenţii anului I au prezentat o serie de exerciţii demonstrative, menite a dovedi asimilarea aspectelor teoretice şi a deprinderilor practice ce le-au fost predate în cursul stagiului de iniţiere.

Aceste exerciţii au fost completate de susţinerea unor probe tactice demonstrative de imobilizare a unor suspecţi, intervenția la diverse evenimente sau stingerea de incendii.

În acest an, stagiul de iniţiere organizat în această Tabăra Drajna a fost parcurs de către 379 studenți din anul I, admişi în luna iulie la cursurile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Imagini disponibile pe site-ul M.A.I. (http://www.comunicare.mai.gov.ro/stiri.php?subaction=showfull&id=1379241448&archive=&start_from=&ucat=4&)

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii