Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI - Comunicat Litoral 18 Iunie 2015

ro

18 Jun, 2015 16:23 1095 Marime text
Viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a aprobat Planul de acțiune ”Litoral 2015” în baza căruia Ministerul Afacerilor Interne va acționa într-un concept integrat, prin comasarea tuturor capabilităților structurilor ministerului – polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, în scopul realizării unui climat de ordine și siguranță publică în stațiunile de la Marea Neagră.
Astfel, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, începând din acestă săptămână, peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa în cadrul operaţiunii”Litoral 2015”, în toate stațiunile de pe litoral,  având ca principală misiune siguranța cetățeanului.

Totodată, începând cu luna iulie, în sprijinul forțelor Ministerului Afacerilor Interne din județul Constanța vor fi detașați lunar polițiști de la alte unități teritoriale, din zonele de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, iar în funcție de evoluția situației operative, dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice poate fi suplimentat.
 
Menținerea ordinii și siguranței publice se realizează prin constituirea de patrule mixte, cu efective de poliție sprijinite de forțe ale Jandarnmeriei Române și ale Poliției de Frontieră Române.
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  vor acorda o atenție deosebită misiunilor de căutare și salvare a vieților omenești pe mare (misiuni de tip "search and rescue"), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă.
 
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne vor fi monitorizate și coordonate  principalele misiuni ale forțelor  de ordine și siguranță publică de pe litoralul Mării Negre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii