Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Comunicat de presă - 14.10.2021

ro

14 Oct, 2021 12:14 1208 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
NR. 109 din 14 octombrie 2021
 
Joi, 14 octombrie, începând cu ora 13:00 până pe 16 octombrie, ora 14:00  județul Prahova se va afla sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, sunt așteptate ploi abundente cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, urmând să se acumuleze până la 40 de litri/mp. În zonele montane, la altitudini mai mari de 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.
 
155 de pompieri cu 71 autospeciale de intervenție și 176 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ.
 
În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vânt, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
 
Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.
         
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.
 
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii