Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Comunicat de presă - 08.12.2021

ro

08 Dec, 2021 13:06 965 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
NR. 122 din 08 decembrie 2021
 
În luna noiembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 92 activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de învățământ, unități de cult, unități de producție/depozitare și unități de alimentație publică și comerț.
Pe timpul verificărilor au fost depistate 443 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 211 au fost înlăturate pe timpul desfășurării acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 443 sancţiuni, cuprinzând 369 avertismente şi 74 amenzi, în cuantum de 347.500 lei.
 
Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea autorizației de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 33 exerciţii de alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă, în caz de incendiu, cu 213 participanți și 71 de instruiri la operatori economici și localități cu 296 participanți.
 
Totodată, au fost emise 15 autorizații de securitate la incendiu pentru obiectivele care funcționau fără acest act administrativ, 10 avize de securitate la incendiu și 55 de activități pentru acordare asistență tehnică de specialitate. Inspectoratul manifesta disponibilitate în vederea acordării asistenței tehnice de specialitate prin îndrumarea beneficiarilor și deținătorilor de construcții privind demersurile concrete și pașii care trebuie urmați în vederea intrării în legalitate și obținerii autorizației de securitate la incendiu.
Ca urmare a solicitarilor primite au fost gestionate 14 documentații referitoare la emiterea acordurilor pentru comercializarea artificiilor, 8 au fost emise iar 6 respinse (piese incomplete din documentație și lipsa de amplasament).
 
În luna noiembrie, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor “Nu tremur la cutremur” și “RISC”, campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii