Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -25.06.2021

ro

25 Jun, 2021 10:04 609 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 75 din 25 iunie 2021
 
În perioada 24 – 25 iunie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 26 misiuni, din care 6 au fost intervenții în situații de urgență, 19 urgențe medicale și o activitate de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru lichidarea a două incendii, precum și în alte patru intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale, asistență persoană etc.
18 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în localitățile Tăriceni și Ariceștii Rahtivani.
 
Pompierii prahoveni au intervenit joi după-amiaza, în jurul orei 15:54, în urma unui apel referitor la un copil care a alunecat într-o balastieră.
La scurt timp după apel pompierii au demarat căutările la Balastiera de la Gura Vitioarei ale tânărului  în vârstă de 14 ani. Se pare că acesta a alunecat în locul amintit și a dispărut fără urmă. În zona respectivă adâncimea apei este de 5-6 m, debitul este mare si vizibilitatea este redusa.
Căutarile au început imediat după momentul anuntarii evenimentului, iar salvatorii au făcut eforturi pentru a găsi copilul cât mai repede. Din păcate, pentru el a fost prea târziu. După aproximativ o oră de resuscitare, copilul a fost declarat decedat de către medicul sosit la locul intervenției.
La fața locului au fost mobilizate operativ două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție cu scafandrii, două bărci pneumatice și o ambulanță SMURD.
 
Un utilaj a ars ca o torță ieri, în jurul orei 16:55, pe strada Republicii din localitatea Comarnic. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției, mașina era parcată iar conducătorul auto a reușit să iasă imediat ce a văzut că iese fum de sub mașină. Focul a pornit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric cu defecțiuni. Pompierii militari au acționat cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor.
 
                                                                                      Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii