Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 23.06.2021

ro

23 Jun, 2021 10:04 861 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 73 din 23 iunie 2021
 
Efectele codurilor meteorologice galben și portocaliu s-au resimțit în 10 localități, respectiv Slănic, Gorgota, Vărbilău, Ștefești, Păulești, Băicoi, Podenii Noi, Ariceștii Rahtivani, Mănești și Sinaia, acestea fiind inundate ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore.
 
Pompierii militari au intervenit marți seara, cu motopompe după ce, din cauza ploilor torențiale, zece gospodării, trei locuințe, un beci dar și mai multe străzi au fost inundate. În localitatea Slănic a fost o rupere de nori care a produs inundații în trei gospodării. Alte 3 gospodării din Gorgota au fost inundate.
Ploaia a cauzat probleme și în localitatea Ștefești unde echipajele au evacuat apa din trei locuințe și un beci iar în localitatea Vărbilău la 2 gospodării. Pompierii au acționat cu motopompe și în Păulești unde o curte a fost inundată. La Băicoi mai multe gospodării au fost inundate, situația fiind rezolvată rapid de către autoritățile locale cu mijloacele avute la dispoziție.

Totodată, salvatorii au intervenit în localitățile Podenii Noi, Ariceștii Rahtivani și Sinaia pentru îndepărtarea a trei arbori, ce au căzut pe carosabil și pe un autoturism, provocând însemnate pagube materiale. Din cazua vîntului puternic un stâlp din lemn a căzut pe carosabil în localitatea Mănești, pompierii militari acționând pentru îndepărtarea acestuia.

Preventiv, la nivelul localităților Plopeni, Păulești, Boldești-Scăeni, Blejoi, Bucov, Berceni, Râfov, Gherghița și Dumbrăvești au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație, prin intermediul sistemului Ro-ALERT, la primirea avertizărilor de tip now casting de cod roșu, valabile de aseara de la ora 22:40 până în acesată dimineața la ora 09:00.

905 consumatori din localitățile Buștenari și Mărgineni sunt nealimentați cu energie electrică din cauza precipitațiilor torențiale însoțite de vânt puternic. 12 echipaje acționează în acest moment pentru remedierea defecțiunilor.
Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

RECOMANDĂRI:
Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.
 
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii