Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin Informativ - 17.09.2021

ro

17 Sep, 2021 09:19 713 Marime text
 
 
NR. 94 din 17 septembrie 2021
BULETIN INFORMATIV
 
În perioada 16 – 17 septembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 55 misiuni, din care 18 au fost intervenții în situații de urgență, 34 urgențe medicale și 3 misiuni de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 7 incendii, din care 4 au fost de gunoi menajer, precum și în alte 11 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc.
41 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 7 accidente rutiere, în urma cărora 6 persoane au fost transportate de urgență la spital.
 
 
O locuință din satul Rahova, localitatea Podenii Noi a fost mistuită de flăcări, joi în jurul orei 12:09. La fața locului au fost mobilizate cu operativitate trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea echiapjelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta la o magazie în care se aflau depozitate 2 tone lemne de foc, ulterior propagându-se și la locuința din apropiere pe o suprafață de aproximativ 60 mp.
Din primele informații se pare că focul a pornit din cauza unui sistem de încălzire sau gătit amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.
 
Mai multe familii au rămas fără agoniseala de o viață, în urma izbuncirii unui incendiu care le-a mistuit locuințele. Alarma s-a dat joi, în jurul orei 13:58, în urma unui incendiu care a cuprins 4 locuințe și mai multe anexe gospodărești situate pe strada Zorilor, din localitatea Băicoi. Pentru gestionarea operativă a misiunii de stingere, la fața locului au fost mobilizate 7 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și 4 autospeciale de primă intervenție și comandă.
La sosirea salvatorilor la locul intervenției, focul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de aproximativ 450 mp, cu posibilități de propagare la o altă locuință aflată în apropiere. Salvatorii s-au luptat mai bine de 5 ore până ce au reușit să domolească flăcările. O femeie a suferit un atac de panică, fiind evaluată medical la locul intervenției, însă a refuzat transportul la spital.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aparat electrocasnic (frigider) defect amplasat ori neizolat corespunzător.
 
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii