Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 12.07.2021

ro

12 Jul, 2021 09:35 811 Marime text

BULETIN INFORMATIV
NR. 77 din 12 iulie 2021
 
În perioada 09 – 12 iulie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 118 de misiuni, din care 46 au fost intervenții în situații de urgență, 70 urgențe medicale și 2 activități de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru lichidarea a 7 incendii, 2 arderi necontrolate, o inundație, 11 intervenții la fenomene meteorologice, o asanare de muniție, precum și în alte 21 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale, asistență persoană etc.
70 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 13 accidente rutiere în urma cărora o personă și-a pierdut viața și alte 10 au fost transportate de urgență la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.
 
 
Permanent la datorie!
Efectele codurilor meteorologice s-au resimțit în 2 localități, respectiv Ploiești și Plopu. Pompierii militari au intervenit duminică după-amiaza, cu motopompe după ce, din cauza ploilor torențiale, un beci dar și mai multe străzi au fost inundate.
Totodată din cauza rafalelor de vânt puternice zece copaci au fost doborâți pe carosabil și pe autoturime. În municipiul Ploiești (străzile Emile Zola, Metalurgiștilor, Apelor, Oituz, Arhip Nicolae, Gheorghe Doja, Bulevardul Independenței,  Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie) și în satul Hârsa din localitatea Plopu, pompierii au acționat cu drujbe pentru degajarea copacilor și revenirea la starea de normalitate. Mai multe bucăți de tablă provenite dintr-un acoperiș au fost despinse de vânt în Ploiești -  Piața Victoriei. Salvatorii au acționat pentru îndepărtarea acestora deoarece reprezentau un pericol pentru trecători.
 
Locuință mistuită de flăcări!
O familie din municipiul Ploiești a rămas fără acoperiș deasupra capului după ce un incendiu violent care le-a mistuit întreaga locuință, dar și anexele acesteia. Alarma s-a dat sâmbătă seara, în jurul orei 19.53. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță de prim ajutor. Având în vedere amploarea și intensitatea evenimentului, în sprijin au fost mobilizate alte 3 mașini de stingere. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat și cu degajare mare de fum, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Proprietara, cu atac de panică a fost asistată medical la locul evenimentului, însă a refuzat transportul la spital. Se pare că focul a pornit din cauza unei defecțiuni la centrala termică                                                                 
 
Accident rutier grav pe DN1!
Cinci persoane, printre care şi un băieţel de trei ani, au fost rănite într-un accident produs duminică pe DN 1, în dreptul localității Băicoi. O femeie de 69 de ani și-a pierdut viața după ce a intrat în stop cardio-respirator. În coliziune au fost implicate două autoturisme în care se aflau cinci persoane. Una dintre victime a fost găsită încarcerată și inconştientă.
Celelalte patru persoane rănite au fost preluate de echipaje SMURD şi SAJ şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Este vorba despre o femeie în vârstă de 39 de ani, un bărbat de 71 de ani, un băieţel de 3 ani şi un bărbat de 40.
 
 
Incendiu violent la o locuință!

O locuință din localitatea prahoveană Slănic a fost distrusă în totalitate de un incendiu care a izbuncit în miez de noapte. Evenimentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:11. Peste 3 ore s-au luptat pompierii cu flăcările pentru a domoli vâlvătaia care amenința și locuințele din apropiere. La sosirea echipajelor de salvatori, incendiul se manifesta violent și generalizat la întreaga locuința și la anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.
 
 
 Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii