Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 03.08.2021

ro

03 Aug, 2021 10:03 708 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 81 din 03 august 2021
 
În perioada 02 – 03 august, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 32 misiuni, din care 9 au fost intervenții în situații de urgență, 22 urgențe medicale și o altă misiune de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 4 incendii, precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc. 23 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la un accident rutier produs în localitatea Bucov, în care au fost implicate 2 autoturisme cu 3 ocupanți. Unul dintre aceștia a fost asistat medical, însă a refuzat transportul la spital.
 
Pompierii militari au fost în alertă după ce un incendiu a cuprins compartimentul motor al unui buldoexcavator aflat în Valea Bobului din localitatea Urlați. Conducătorul auto a reușit să iasă la timp din turism fără a fi rănit. La fața locului au fost mobilizate o mașină de stingere și o ambulanță SMURD. Se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător.  
 
Atenție: incendiile de vegetație uscată se pot propaga la gospodăriile populației, punând în pericol viața și bunurile cetățenilor!
 

Reamintim prahovenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.
 
          În condiţiile în care se obţin aprobările cerute de legislaţia în vigoare, arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor măsuri:
Condiţii meteorologice fără vânt;
Parcelarea miriştii în suprafeţe de maxim 10 ha, prin fâşii arate;
Izolarea zonei de ardere faţă de căile de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
Desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
Asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
Asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a suprafeţelor şi mijloacelor de stingere necesare;
Asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire. 
 
                                                                                      Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii