Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ-Bilanțul ultimelor 24 de ore

ro

05 Aug, 2021 13:22 695 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul ultimelor 24 de ore

 
În cursul ultimelor 24 de ore, 9 persoane au primit au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD, dintre care 2 victime rănite în urma producerii unor accidente rutiere cu motocicleta, în municipiul Miercurea Ciuc și pe DN 13A, km 73. Astfel, echipajul SMURD Miercurea Ciuc a fost solicitat să intervină la un accident rutier, produs pe strada Csiba, din municipiul Miercurea Ciuc, în urma căruia a rezultat rănirea unui motociclist, de 36 de ani. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victima, cu multiple plăgi și contuzii la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma accidentului, a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.  
De asemenea, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în Borsec și Băile Tușnad.
Începând de astăzi, 5 august, ora 12:00, va fi cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale. După-amiaza, dar mai ales seara și noaptea vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe alocuri 40...60 l/mp.
Avertizarea meteorologică este valabilă până mâine dimineață, ora 06:00. Mai multe detalii aici: http://www.meteoromania.ro/avertizari/.
Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evitate deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
 
 
 
                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii