Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 03.12.2021

ro

03 Dec, 2021 13:48 898 Marime text

BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul ultimei săptămâni
În perioada 26 noiembrie - 02 decembrie a.c., pompierii militari harghiteni au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.
În cele șapte zile, s-au înregistrat 76 cazuri SMURD (75 pentru acordarea primului ajutor și 1 misiune de descarcerare), 79 de persoane fiind asistate medical de echipajele SMURD, 2 misiuni deblocare uși apartamente și 5 intervenţii pentru stingerea incendiilor.
 Un accident rutier soldat cu victime a avut loc în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 01:10, în comuna Joseni, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe DN13B. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au găsit un autoturism răsturnat, în care se aflau 3 persoane, dintre care 1 încarcerată. Salvatorii au evaluat și acordat măsurile de prim ajutor celor 3 tineri: șoferul, în vârstă de 20 ani şi doi pasageri aflaţi în autoturism, o tânără de 18 ani şi un tânăr de 21 de ani, ulterior aceştia fiind transportaţi la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru investigații suplimentare.
 De asemenea, echipajele de stingere din cadrul subunităților de intervenție au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii: 1 incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Frumoasa, 1 ardere necontrolată de vegetație uscată, în localitatea Misentea și alte 3 cauzate de coșurile de fum necurățate de funingine sau deteriorate, la 3 case din Odorheiu Secuiesc, Toplița și Sâncrăieni.
Având în vedere temperaturile scăzute specifice acestei perioade, recomandăm cetățenilor să manifeste prudență sporită la utilizarea mijloacele de încălzire, să verifice coșurile de evacuare a fumului, să nu suprasolicite instalațiile electrice și să nu depoziteze materiale care se pot aprinde în imediata apropiere a sobelor, reșourilor, caloriferelor electrice, centralelor termice sau a altor surse de căldură.
Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Borsec și Bălan (3).
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii