Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Giurgiu Buletin de presă - 13.05.2022

ro

13 May, 2022 09:53 772 Marime text
BULETIN INFORMATIV
Nr. 130 din 13.05.2022
 
Incendii, măsuri PSI și asistență medicală SMURD
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 16 situații
  • stingerea a două incendii, în următoarele localități:
  • Mihăilești: incendiul s-a produs, ieri după-amiază, pe un teren viran, unde erau aruncate, la întâmplare, mase plastice. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 300 mp și circa 150 kg de deșeuri (anvelope).
  • Cornetu: incendiul s-a produs, ieri după-amiază, pe un teren viran. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardea vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă. În cazul unor astfel de incendii, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.
În condiții de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetație uscată pot deveni și mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuințe, păduri, solare etc.
Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel către cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor și le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.
  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui eveniment rutier produs în municipiul Giurgiu
Evenimentul a avut loc, ieri după-amiază, pe șoseaua Sloboziei. Au fost implicate o autoutilitară care transporta lemne și un autoturism. Din fericire, nu au fost persoane rănite.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, care au acționat pentru sablarea părții carosabile și asigurarea măsurilor PSI.
 
  • asigurarea măsurilor PSI în zona unei conducte de gaze avariate
Intervenția a avut loc, ieri după-amiază, în localitatea Mihăilești, pe DJ 412 A. Pompierii, ajunși la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, au asigurat măsurile PSI până la sosirea echipajului din cadrul societății de furnizare a gazelor pentru remedierea problemei.
În următoarele ore, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 

 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii