Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Galați Buletin de presă - 28.05.2021

ro

28 May, 2021 11:28 1416 Marime text
Comunicat de presă
 
Cooperare transfrontalieră pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență din zona de graniță a României cu Republica Moldova într-un proiect finanţat de Uniunea Europeană.
 
Creșterea protecției populației în situațiile de urgență cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din Republica Moldova – Centrul Republican de Instruire, în calitate de lider de proiect și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi în calitate de partener vor implementa un proiect finanțat de Uniunea Europeană ce are ca scop creșterea protecției populației în situațiile de urgență cauzate de dezastre naturale și limitarea consecințelor dezastrelor naturale prin creșterea nivelului de protecție în situații de urgență cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră.
Informaţii de background.

Titlul proiectului: Increasing the protection of the population in emergency situations cause by natural disasters in the cross-border area / Creşterea protecţie populaţiei în situaţii de urgenţă cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră.

Lider de proiect: Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din Republica Moldova - Centrul Republican de Instruire.
Partener: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi.
Valoarea totală a proiectului: 330.000 euro din care 90% contribuția Uniunii Europene și 10% cofinanțare.
Durata: 18 luni.

Scopul: Limitarea consecințelor dezastrelor naturale prin creșterea nivelului de protecție în situații de urgență cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră.

Obiectivul 1: Modernizarea și dotarea modulului „dezastre naturale” în cadrul Centrului Republican de Instruire pentru a asigura un răspuns transfrontalier eficient în caz de dezastre.
Obiectivul 2: Creșterea capacității Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați în caz de dezastre naturale în zona eligibilă, precum și acțiuni comune.
 
DESCRIEREA ACTIVITĂȚILOR ȘI REZULTATELOR:
 
Scopul general al activității cuprinde coordonarea și monitorizarea activităților organizate sau la care au participat toți partenerii pe parcursul duratei de viață a proiectului, cu scopul de a asigura cea mai eficientă implementare transfrontalieră a activităților propuse și să disemineze informațiile legate de obiectivele proiectului și rezultatele obținute către publicul țintă pentru a informa și conștientiza importanța cooperării transfrontaliere în gestionarea dezastrelor.
 Cooperarea și consolidarea capacității instituționale: desfășurarea unui curs de formare pentru factorii de decizie la nivel local cu privire la răspunsul și gestionarea situațiilor de urgență.
 Activitățile menționate mai sus vor consta în organizarea de întâlniri comune de planificare / traininguri / ateliere comune care vor avea loc atât în Republica Moldova, cât și în România.
REZULTATE:
  • Un modul modernizat și dotat „management și răspuns la dezastre” în cadrul Centrului Republican de Instruire.
  • Numărul de personal decizional de la autoritățile locale instruit;Creșterea capacității operaționale a ISU-GL prin achiziționarea unui vehicul special pentru intervenție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii