Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - Efecte ale vijeliilor în Bihor

ro

16 Jul, 2021 10:27 773 Marime text
Oradea, 16.07.2021
                                                    
 
BULETIN DE PRESĂ
  Efecte ale vijeliilor în Bihor
 -Măsuri cu ajutorul cărora vă puteți proteja viața și bunurile-
 
 
În noaptea de joi spre vineri, 16 iulie a.c., în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru evacuarea apei din două curți și pentru stingerea unui incendiu produs de trăsnet, la o gospodărie.
 
 
În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 02.00, echipajele de pompieri din cadrul Gărzii Tinca au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs de trăsnet, la o gospodărie situată în Husasău de Tinca.
Forțele de intervenție au acționat timp de aproximativ trei ore pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta generalizat la o șură în care erau depozitate aproximativ 30 de tone de fân și lucernă, flăcările amenințând să se extindă la alte două construcții.
În urma evenimentului, au ars șura și plantele furajere depozitate în interiorul acesteia, pompierii reușind să salveze din calea flăcărilor grajdul, care era lipit de șură și o altă construcție situată la circa 1.5 metri de focare.
 Echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai au acționat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente, în curțile a două gospodării situate în localitate.
 
Măsuri cu ajutorul cărora vă puteți proteja viața și bunurile
 
Județul Bihor se află în continuare, până la ora 23.00, sub incidența unei atenționări Cod Galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină.
Din experiența anilor precedenți, în lunile iunie și iulie se produc în mod frecvent fenomene meteorologice periculoase, unele dintre acestea survenind intempestiv, provocând victime și mari pagube materiale.
În acest context, pompierii militari bihoreni vă reamintesc ce puteți face, din timp,  pentru a reduce riscul producerii de inundații la propriile gospodării: să curățați, adânciți sau să realizați în cazul în care nu există, șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale; să nu aruncaţi la întâmplare gunoaie menajere şi resturi vegetale în albiile apelor curgătoare; să drenați şi să asigurați curgerea apei către şanțurile de captare, astfel încât aceasta să nu băltească în gospodării și nu în ultimul rând, să curăţați pilonii de susţinere a podurilor, punţilor şi podeţelor de materialele aduse de viituri, pentru a se evita formarea unor baraje ce pot afecta împrejurimile sau chiar rezistenţa acestora.
De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor situații de urgență care vă pot periclita viața și deteriora autovehiculele, este important să îndepărtați copacii sau ramurile uscate și să asigurați sau să înlăturați, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii