Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Vaslui Polițiștii Biroului Rutier din Botoșani au organizat o acțiune în municipiul Botoșani

ro

02 Aug, 2021 16:39 787 Marime text
Nr. 665 din 2 august 2021
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI, ÎN JUDEȚUL BOTOȘANI
 
          La data de 31 iulie 2021, polițiștii Biroului Rutier din Botoșani au organizat o acțiune în municipiul Botoșani și în comunele din apropierea municipiului, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.
 
Pentru creșterea gradului de disciplină în trafic, polițiștii au acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe psihoactive, precum și a oricăror abateri la regimul circulației rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 14.000 de lei, dintre care 12 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 4 sancțiuni pentru faptul că autovehiculele nu aveau efectuată inspecția tehnică periodică.
 
De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.
 
•   
 
La data de 1 august 2021, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier din Botoșani au organizat o acțiune, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 17.000 de lei, 8 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constatate două infracțiuni în flagrant delict.
 
 
Exemple:
 
1. Polițiștii rutieri au oprit pentru control, în comuna Albești, un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.
 
 
2.Polițiștii rutieri au oprit pentru control, pe Drumul European DE 58, în localitatea Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 69 de ani.
 
În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii