Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

25 Aug, 2021 10:35 627 Marime text
Nr. 68.592 din 25 august 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 24 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 120 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 160 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 4 acțiuni și s-a intervenit la 122 de evenimente, dintre care 110 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 33 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 167 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 51.230 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 20 august a.c., am fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat conduce o autoutilitară, către comuna Vlădeni, fiind sub influenţa alcoolului.
În urma activităţilor desfăşurate, autoutilitara a fost depistată de poliţişti, şoferul fiind identificat în persoana unui bărbat de 52 de ani.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 23 august a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 24 august a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAŢI CONDUCÂND AUTOTURISME, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE
 
La data de 24 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
  •  
 
În seara de 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au depistat un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 282 F, fără a deţine permis de conducere.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
 
DEPISTATĂ CONDUCÂND UN AUTO, DEŞI AVEA SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
 
La data de 24 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au depistat o femeie de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 24 august a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu jandarmii ieşeni, au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, în Tabăra „Muncel”, din municipiul Iaşi, beneficiari fiind 60 de elevi.
 
În cadrul activităţilor, au fost prezentate rolul şi atribuţiile pe linie de prevenire ale celor două instituţii.
 
Scopul activităţii a fost acela de a preveni delicvenţa juvenilă şi de a creşte nivelul de educaţie juridică, fiind explicate în acest sens noţiunea de infracţiune şi răspunderea penală în cazul minorilor.
 
Poliţiştii şi jandarmii au oferit recomandări pentru adoptarea unui comportament adecvat în societate, elevii fiind îndrumaţi să apeleze la sfatul părinţilor sau al cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.
 
Totodată, cei prezenţi au avut parte şi de o demonstraţie cu un echipaj canin din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii