Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

23 Aug, 2021 11:19 488 Marime text
Nr. 68.590 din 23 august 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 22 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 180 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 116 evenimente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 28 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 65.350 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
ARESTAT PREVENTIV PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 19 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi au fost sesizaţi de către un poliţist de frontieră, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa către domiciliu, pe DJ 249E, a oprit un autoturism al cărui conducător auto pare a fi sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 37 de ani, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul avea anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar în baza probatoriului administrat, la data de 20 august a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
La data de 21 august a.c., bărbatul cercetat pentru infracţiuni la regimul rutier a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
La data de 20 august a.c., am fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat conduce o autoutilitară, către comuna Vlădeni, fiind sub influenţa alcoolului.
În urma activităţilor desfăşurate, autoutilitara a fost depistată de poliţişti, şoferul fiind identificat în persoana unui bărbat de 52 de ani.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Cercetările continuă.
 
 ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În seara de 22 spre 23 august a.c., în intervalul orar 17.00 – 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi şi Biroului Rutier Iaşi, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În cadrul acţiunilor, au fost verificate 3 societăţi şi 35 de autovehicule, au fost verificaţi şi instruiţi 7 agenţi de pază şi au fost legitimate 44 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.350 de lei, dintre care 5 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 13 pentru abateri la regimul rutier.
 
De asemenea, a fost reţinut un permis de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

 
La data de 22 august a.c., în intervalul orar 07.00 – 13.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
 
În cadrul acţiunii au fost verificate 46 de autovehicule şi au fost controlate 4 societăţi comerciale, fiind legitimate 68 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.335 de lei, dintre care 29 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi două pentru alte abateri.
 

 
La data de 22 august a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 8 societăţi comerciale, fiind legitimate 21 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.575 de lei, dintre care 4 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 8 pentru abateri la regimul rutier.
 
Spre exemplu, o femeie din comuna Moţca a fost sancţionată contravenţional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece în timp ce se afla pe raza municipiului Paşcani, i-a adresat cuvinte şi expresii jignitoare unei alte femei.
 
 
ACŢIUNI PE LINIE RUTIERĂ ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
În perioada 20 – 22 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat, pe raza judeţului Iaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea principalelor cauze generatoare.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 275 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 106.585 de lei, dintre care 115 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 5 pentru depăşiri neregulamentare şi 155 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 32 de permise de conducere, dintre care 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 5 pentru depăşiri neregulamentare şi 11 pentru alte abateri.
 
Exemple:
 
1. Un bărbat de 36 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a efectuat o manevră neregulamentară de depăşire a unui alt auto, pe DN 24, în localitatea Schitu Duca.
 
2. Un bărbat de 33 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism, pe DE 583 în afara localităţii Sârca, cu viteza de 163 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 70 km/h.
 

 
La data de 19 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au verificat semnalizarea rutieră şi legalitatea restricţiilor instituite în traficul rutier, pe raza municipiului Iaşi.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.845 de lei.
 
Exemple:
 
1. Executantul unor lucrări de montare borduri şi pavele, pe raza municipiului Iaşi, a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002 şi O.G. nr. 43/1997, deoarece perimetrul restricţionat nu era semnalizat corespunzător şi erau depozitate materiale de construcţii pe partea carosabilă şi pe trotuare, fiind blocate mai multe locuri de parcare şi circulaţia pietonilor.
 
2. Executantul unor lucrări de înlocuire a unor conducte, pe raza municipiului Iaşi, a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece perimetrul restricţionat nu era semnalizat corespunzător, iar semnalizarea temporară folosită era deficitară.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii