Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

18 Aug, 2021 09:40 467 Marime text
Nr. 68.584 din 18 august 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 17 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 104 evenimente, dintre care 95 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 26 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 281 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 80.649 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE, AMENINŢARE ŞI ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE
Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 16 august a.c., un bărbat de 48 de ani ar fi mers la domiciliul soţiei sale, din comuna Dagâţa şi ar fi ameninţat-o pe aceasta, încălcând totodată ordinul de protecţie emis împotriva sa în cursul aceleeaşi zile.
La data de 16 august a.c., bărbatul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
La data de 17 august a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE
La data de 16 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au reţinut, pentru 24 de ore, un tânăr de 31 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 16 august a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, prin exercitarea de acte de violenţă şi ameninţări, acesta i-ar fi sustras fostei sale concubine, rucsacul cu mai multe bunuri.
La data de 17 august a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
La data de 16 august a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare, emis de Tribunalul Iaşi, pe numele unui tânăr de 20 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, tânărul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA PAŞCANI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
La data de 17 august a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea faptelor antisociale.
În cadrul acţiunii au fost controlate 15 unităţi de alimentaţie publică şi 8 autovehicule, fiind legitimate 25 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.155 de lei, dintre care 20 pentru abateri la regimul rutier şi 6 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 17 august a.c., în cadrul Proiectului de informare „Paza bună trece primejdia rea!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au desfăşurat o activitate informativ-preventivă.
Scopul a fost acela de a informa populaţia cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le aplice pentru prevenirea furturilor de animale şi a furturilor din gospodării sau anexe.
În cadrul activităţilor, au fost distribuite 50 de afişe şi 1.000 de pliante cu recomandări preventive şi totodată s-a urmărit informarea cetăţenilor din categoriile vulnerabile cu privire la prevederile legale care reglementează paza bunurilor şi animalelor.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii