Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

12 Aug, 2021 12:38 776 Marime text
Nr. 68.576 din 12 august 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ

 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 11 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 270 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 105 evenimente, dintre care 91 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 33 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 272 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 123.765 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 36 de permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
 
MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIŢIŞTI
La data de 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru control, pe DJ 248, în comuna Grajduri, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţinea documente de provenienţă pentru materialul lemnos transportat.
Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010 şi s-a dispus confiscarea a 1,6 metri cubi de material lemnos.
 
UPDATE://CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 6 august a.c., un bărbat de 37 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 10 august a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 11 august a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 11 spre 12 august a.c., un bărbat de 65 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi fost implicat într-o tamponare.
În urma testării bărbatului de 65 de ani cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO NEASIGURAT, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE
La data de 10 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru control, în comuna Mironeasa, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani.
În urma verificărilor efectaute, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere şi nu are încheiată asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru autoturismul condus.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 132/2017, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA HÂRLĂU PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
Ieri, 11 august a.c., în intervalul orar 07.00 – 09.00 şi 17.00 – 19.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău, împreună cu jandarmi, au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
În cadrul acţiunii au fost controlate 38 de autovehicule şi 9 atelaje hipo şi au fost verificate 7 societăţi comerciale.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.130 de lei, dintre care 6 pentru abateri la regimul rutier, 3 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi una conform Legii nr. 55/2020.
Spre exemplu, un bărbat de 40 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism în localitatea Pârcovaci, cu viteza de 75 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 11 august a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi şi ai unei asociaţii,  au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la Şcoala Gimnazială „Miron Barnoschi”.
În cadrul activităţii au fost transmise informaţii utile pentru siguranţa în mediul online şi prevenirea traficului de persoane.
Astfel, celor prezenţi li s-a recomandat să evite postarea datelor şi fotografiilor personale în mediul online, le-au fost oferite informaţii despre anturaj şi influenţele acestuia, formele de exploatare, modalităţi de recrutare şi recomandări preventive.
De asemenea, au fost prezentate măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală.

La data de 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu jandarmi ieşeni au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la Palatul Copiilor din municipiul Iaşi, beneficiari fiind aproximativ 20 de elevi.
În cadrul activităţii, au fost prezentate rolul, atribuţiile şi competenţele pe linie de prevenire ale poliţiştilor şi jandarmilor.
De asemenea, s-a urmărit prevenirea delicvenţei juvenile, fiind explicate în acest sens noţiunea de infracţiune şi răspunderea penală în cazul minorilor.
Totodată, au fost oferite recomandări pentru adoptarea unui comportament adecvat în societate.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii