Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

11 Aug, 2021 09:47 445 Marime text
Nr. 68.575 din 11 august 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ

 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 10 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 120 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 175 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 123 de evenimente, dintre care 109 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 20 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 50.815 lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU NERESPECTAREA HOTĂRÂRII JUDECĂTOREȘTI ŞI VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE
Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești şi violenţă în familie.
Din primele cercetări efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că, la data de 9 august a.c., un bărbat de 60 de ani s-ar fi apropiat de fosta soţie şi ar fi agresat-o fizic, încălcând totodată ordinul de protecție emis de Judecătoria Iaşi împotriva sa.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 august a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 10 martie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă.
 
UPDATE://CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 5 spre 6 august a.c., un tânăr de 23 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Sireţel, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi fost implicat într-o tamponare.
În urma testării tânărului de 23 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 august a.c., tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 10 august a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
UPDATE://CERCETAŢI PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 7 spre 8 august a.c., un bărbat de 32 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi intrat în coliziune cu refugiul unei staţii de tramvai.
 
În urma testării bărbatului de 32 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere, iar un alt bărbat de 32 de ani i-ar fi încredinţat autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, deşi ar fi cunoscut că nu deţine permis de conducere.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 august a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 10 august a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
UPDATE://REŢINUT PENTRU FURT ÎN SCOP DE FOLOSINŢĂ ŞI INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 21 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi furt în scop de folosinţă.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că acesta ar fi sustras un autoturism, iar la data de 7 august a.c., l-ar fi condus pe raza municipiului Paşcani, fără a deţine permis de conducere şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp, ulterior răsturnându-se pe cupolă.
În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 10 august a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
UPDATE://CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 6 august a.c., un bărbat de 37 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 10 august a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 11 august a.c., bărbatul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările continuă.
 
 
CERCETATĂ DE POLIŢIŞTI PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
La data de 10 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe DE 583, un autoturism condus de o femeie de 62 de ani.
Întrucât femeia emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Femeia a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Cercetările continuă.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 10 august a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la un centru de servicii sociale, din municipiul Paşcani, beneficiari fiind 12 persoane.
În cadrul activităţii au fost transmise informaţii utile pentru siguranţa în mediul online şi prevenirea traficului de persoane.
Astfel, celor prezenţi li s-a recomandat să evite postarea datelor şi fotografiilor personale în mediul online, le-au fost oferite informaţii despre anturaj şi influenţele acestuia, formele de exploatare, modalităţi de recrutare şi recomandări preventive.
De asemenea, au fost prezentate măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală.
 
 
Ieri, 10 august a.c., în cadrul Proiectului de informare „Paza bună trece primejdia rea!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi  şi Poliţiei Municipiului Paşcani au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, pe raza municipiului Paşcani.
Scopul a fost acela de a informa populaţia cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le aplice pentru prevenirea furturilor de animale şi a furturilor din gospodării sau anexe.
În cadrul activităţilor, au fost distribuite afişe şi pliante cu recomandări preventive şi totodată s-a urmărit informarea cetăţenilor din categoriile vulnerabile cu privire la prevederile legale care reglementează paza bunurilor şi animalelor.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii