Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

29 Jun, 2021 14:49 666 Marime text
Nr. 68.499 din 29 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 28 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 106 evenimente, dintre care 92 au fost sesizate prin 112.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 238 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 85.775 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
CERCETAT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE ŞI AMENINŢARE
 
Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ameninţare şi încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că un bărbat de 60 de ani ar fi ameninţat-o pe soţia sa, încălcând totodată ordinul de protecţie emis împotriva sa.
La data de 28 iunie a.c., bărbatul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
Ulterior, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Cercetările continuă.
 
URMĂRIT NAŢIONAL ŞI INTERNAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI
 
La data de 28 iunie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi au depistat, pe raza municipiului Iaşi, un bărbat de 40 de ani, urmărit naţional şi internaţional.
Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare în vederea predării, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri, instigare la prostituţie şi spălare de bani, având de executat o pedeapsă de 13 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, iar procurorii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Iaşi.
 
CERCETAŢI PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
La data de 27 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza comunei Brăieşti, un autoturism condus de tânăr de 24 de ani.
Acesta a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, însă în urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului şi s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.
De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals,  fals material în înscrisuri oficiale şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.
  
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din investigaţiile efectuate, s-a constatat faptul că la data de 28 iunie a.c., un bărbat de 57 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comuneiHălăuceşti şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unei locuinţe.
Din verificări a rezultat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând să fie condus la o unitate medicală, pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă.
 
DEPISTAŢI CONDUCÂND AUTOTURISME, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLUI
 
La data de 27 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit pentru control, pe DN28 în comuna Răducăneni, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
De asemenea, tânărul a fost sancţionat contravenţional, întrucât nu avea asupra sa toate documentele prevăzute de lege.
  
La data de 26 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au depistat un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DE 583 în afara localităţii Valea Lupului, cu viteza de 103 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 70 km/h.
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice.
  
În noaptea de 28 spre 29 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au depistat un tânăr de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, cu viteza de 98 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
  
La data de 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Paşcani, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
 
La data de 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.  
De asemenea, întrucât asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie a autoturismului era expirată, tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 132/2017, fiind totodată dispusă retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
 
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI ÎN WEEKEND
 
În perioada 25 – 27 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat, pe raza judeţului Iaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 124.425 de lei, dintre care 155 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 18 pentru depăşiri neregulamentare şi 136 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 45 de permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 18 pentru depăşiri neregulamentare şi 9 pentru alte abateri.
Spre exemplu, un bărbat de 34 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 248, în localitatea Lunca Cetăţuii, cu viteza de 110 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
 
ACŢIUNE A BIROULUI RUTIER IAŞI PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER
 
La data de 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.845 de lei şi au fost reţinute 10 permise de conducere.
Spre exemplu, o tânără de 27 de ani a fost sancţionată contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în tarversarea străzii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii