Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

ro

03 Jun, 2021 11:33 1348 Marime text
Nr. 68.439  din 03 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 02 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 50 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 120 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 56 de evenimente, dintre care 45 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 24 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 127 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 55.240 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANŢE
 
La data de 01 iunie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au depistat pe DJ 248 A, pe raza satului Ţibana un auto ce ar fi fost condus de  un tânăr, de 26 ani, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor, fiind necesară urmărirea sa.
Tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul are I.T.P.-ul expirat şi nu deţine poliţă R.C.A.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui auto fără permis de conducere.
Pentru lipsă R.C.A. şi I.T.P. expirat, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă şi reţinerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.
În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
Cercetările continuă.
 
CERCETAŢI PENTRU FURT CALIFICAT, REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI
 
Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Urbană Iaşi au depistat în flagrant şi condus la cercetări  doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.
Astfel, la data de 02 iunie a.c., în jurul orei 13.00, cei doi bărbaţi, de 22, respectiv 40 ani au fost depistaţi în flagrant de poliţişti după ce ar fi sustras 3 calorifere, un compressor auto, un aparat de sudură, două discuri de frână, cutii cu rulmenţi şi alte piese auto din curtea unei persoane din mun. Iaşi.
În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Urbană Iaşi pentru 24 de ore şi introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI SAU A ALTOR SUBSTANŢE
 
Poliţişii Secţiei 6 Poliţie Urbană Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Din cercetări a rezultat că, la data de 03 iunie a.c., în jurul orei 02.00, un bărbat, de 56 ani, în timp ce ar fi condus un auto pe drumul public pe Şoseaua Nicolina din mun. Iaşi ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi intrat în coliziune cu bordura refugiului staţiei de tramvai “Tudor Neculai”, avariindu-şi autovehiculul.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 02 iunie a.c., în cadrul proiectului IMPACT STOP BULLYNG, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Biroului de Siguranţă Şcolară Iaşi împreună cu reprezentanţii Asociaţiei ROR au desfăşurat o activitate preventivă de tip prezentare/dezbatere la Şcoala Spectrum din mun. Iaşi.
În cadrul activităţilor s-a discutat despre bullying și cyberbullying, cauzele acestor fenomene și formele de agresiune întânite.
 
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune și răspunderea penală a minorilor.
 
Totodată, au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii