Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -29.07.2021

ro

29 Jul, 2021 09:26 717 Marime text
Nr. 68.558 din 29 iulie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 28 iulie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 115 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 7 acțiuni și s-a intervenit la 117 evenimente, dintre care 107 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 16 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 203 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 69.225 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat de 40 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 9 iulie a.c., în timp ce s-ar fi aflat într-un bar din municipiul Iaşi, acesta i-ar fi sustras 2.000 de lei din buzunar unui alt bărbat.
 
Ieri, 27 iulie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 28 iulie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI DUPĂ CE AR FI SUSTRAS GENŢI ŞI HAINE
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au identificat un bărbat de 47 de ani, bănuit de furt.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 7 iulie a.c., acesta ar fi sustras trei genţi de damă dintr-un magazin din municipiul Iaşi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 700 de lei. De asemenea, la data de 24 iulie a.c., acesta ar fi sustras, dintr-un alt magazin, haine în valoare de aproximativ 1.000 de lei.
 
Ieri, 27 iulie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 28 iulie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 28 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au oprit pentru control, în comuna Sineşti, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilriii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR IEŞENI PENTRU VERIFICAREA PAZEI SOCIETĂŢILOR
 
La data de 28 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au acționat pentru verificarea pazei la obiectivele şi societățile comerciale, de pe raza de competență.
 
În cadrul acțiunii au fost verificate 10 unităţi şi au fost controlaţi 11 agenţi de pază, fiind efectuate 5 instruiri ale agenţilor de pază.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, fiind sancţionaţi 6 agenţi de pază şi administratorul unei societăţi.
 
Spre exemplu, un agent de pază a fost sancţionat contravenţional, deoarece a executat serviciul fără a purta ecusonul de identificare şi ţinuta completă cu care a fost echipat.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 28 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, într-un centru comercial din comuna Miroslava.
 
Scopul urmărit a fost acela de a informa cetăţenii cu privire la efectele nerespectării măsurilor de protecţie sanitară, în special în zonele aglomerate.
 
În acest sens, aproximativ 200 de persoane au primit recomandări preventive de la poliţişti.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii