Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 28.01.2022

ro

28 Jan, 2022 15:18 637 Marime text
Nr. 110.251 din 28 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 28.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 27 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 30 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 70 de evenimente, dintre care 59 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 30 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 255 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 62.665 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE - REŢINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE, AMENINŢARE ŞI VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE
 
Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, ameninţare şi violenţă în familie.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 25 spre 26 ianuarie a.c., un bărbat de 44 de ani ar fi ameninţat-o şi ar fi lovit-o pe concubina sa, iar în cursul zilei de 26 ianuarie a.c., acesta ar fi revenit în locuinţă şi ar fi lovit-o, încălcând ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa de către poliţişti.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 ianuarie a.c., bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
 
La data de 27 ianuarie a.c., bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE - CERCETATĂ PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 ianuarie a.c., o femeie de 46 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. De asemenea, din verificări a rezultat că aceasta ar fi acroșat anterior un alt auto, pe raza municipiului Iași.
 
În urma testării soferiței cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta refuzând prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 ianuarie a.c., femeia bănuită de comiterea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 27 ianuarie a.c., femeia reţinută a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de aceasta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 27 ianuarie a.c., un tânăr de 33 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Ţibăneşti şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unei locuinţe, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
În urma testării şoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate moster biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, din verificările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, au desfăşurat activităţi informativ-preventive, la Şcoala Gimnazială “EuroEd”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul Campaniei naţionale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor “Atingeri nedorite”, elevilor le-au fost prezentate resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată. Aceştia au aflat că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online a organizaţiei https://www.116111.ro/.
 
Obiectivul principal al campaniei îl constituie creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor și publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.
 
Clipul campaniei - https://youtu.be/d066VS6PAY4
 
 
La data de 27 ianuarie a.c., în cadrul proiectului „Fii puternic, nu violent”, poliţiştii Biroului pentru Siguranţă Şcolară Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale Iaşi, au desfăşurat activităţi informativ-preventive, la Şcoala Gimnazială “Bogdan Petricescu Haşdeu”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor, poliţiştii au prezentat cauzele apariţiei violenţei în rândul elevilor, formele de manifestare a agresivităţii şi modalităţile de prevenire a acestor fapte.
 
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune şi răspunderea penală a minorilor.
 
Proiectul “Fii puternic, nu violent” se derulează în perioada noiembrie 2021 – august 2022, iar scopul este acela de a preveni faptele de violenţă în mediul şcolar preuniversitar.
 
Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu din judeţul Iaşi, iar prin activităţile propuse a se organiza, poliţiştii urmăresc reducerea fenomenului violenţei verbale şi fizice în rândul elevilor, precum şi creşterea gradului de informare a acestora cu privire la consecinţele legale pe care le poate avea manifestarea unui comportament agresiv de către minori.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii