Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 26.01.2022

ro

26 Jan, 2022 10:06 567 Marime text
Nr. 110.247 din 26 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 26.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 25 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 98 de evenimente, dintre care 78 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 19 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 211 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 65.340 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
REŢINUTĂ DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat o femeie de 30 de ani, bănuită de comiterea infracţiunii de furt.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 ianuarie a.c., la ieşirea dintr-un centru comercial din municipiul Iaşi, aceasta i-ar fi sustras portofelul din rucsac unei tinere, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 500 de lei.
 
La data de 25 ianuarie a.c., femeia bănuită de comiterea faptei a fost condusă la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceasta a fost reţinută de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 26 ianuarie a.c., femeia reţinută va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE  - CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au depistat un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, din verificările efectuate s-a constat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 24 ianuarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 25 ianuarie a.c., bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE - CERCETATĂ PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 21 spre 22 ianuarie a.c., o femeie de 30 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, care ulterior ar fi fost proiectat într-un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
În urma testării soferiței cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 25 ianuarie a.c., femeia bănuită de comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 26 ianuarie a.c., aceasta va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.020 de lei.
 
De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 5 permise de conducere.
 
Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.
Nu consumați alcool dacă intenționați să urcați la volan şi nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceți.
De asemenea, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, este important să nu uitați de politeţea rutieră, să nu blocați intersecţiile și să nu vă angajați în depăşirea coloanelor de autovehicule.
Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumurile doar prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 25 ianuarie a.c., în cadrul proiectului “Mai bine informat pentru a nu fi înşelat”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventiv, în zona Gării, din municipiul Iaşi.
 
Scopul proiectului este acela de a creşte gradul de informare a populaţiei, pentru a reduce numărul de victime ale infracţiunilor de înşelăciune.
 
În cadrul activităţii de ieri, au fost distribuite 200 de pliante ce conţin informaţii adresate cetăţenilor cu privire la cunoaşterea metodelor de înşelăciune folosite de infractori, modul în care aceştia acţionează şi mijloacele folosite pentru a fi cât mai credibili.
 
Cetăţenii au primit recomandări utile pentru prevenirea fraudelor în cazul tranzacţiilor online cu cardul bancar şi au fost sfătuiţi să nu comunice datele înscrise pe card persoanelor necunoscute şi să nu completeze formulare primite online în scopul comercializării diverselor produse.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii