Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -13.05.2022

ro

13 May, 2022 10:37 631 Marime text
Nr. 110.416 din 13 mai 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 13.05.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 12 mai a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 110 evenimente, dintre care 100 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 24 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 414 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 137.345 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU LOVIRE
La data de 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au reținut pentru 24 de ore, doi bărbați de 36, respectiv 47 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 2 spre 3 mai a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, aceștia ar fi agresat fizic un alt bărbat.
La data de 12 mai a.c., cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptei au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de cei doi bărbați fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
UPDATE - CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU REFUZ DE PRELEVARE DE MOSTRE BIOLOGICE
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui auto fără permis de conducere.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 8 mai a.c., un tânăr ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Aroneanu fiind sub influența alcoolului.
Tânărul de 33 ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-a solicitat să fie condus la o unitate medicală, pentru prelevare mostre biologice de sânge, însă acesta a refuzat.
De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 mai a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 12 mai a.c., tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
UPDATE - DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE ȘI FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În seara de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe raza comunei Miroslava, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 mai a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 12 mai a.c., tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În noaptea de 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au oprit pentru control, pe raza comunei Șcheia, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infrcațiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolulului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul abaterilor săvârșite de pietoni.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.615 lei, dintre care 34 pentru abateri săvârșite de pietoni, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, a fost reținut un permis de conducere.
Spre exemplu, o tânără de 21 de ani a fost sancționată contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Tudor Vladimirescu, din municipiul Iași, prin loc nepermis pietonilor.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR, LA STOLNICENI PRĂJESCU, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
La data de 12 mai a.c., în intervalul orar 12.00 – 14.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au acționat, pe raza comunei Stolniceni Prăjescu pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor antisociale.
În cadrul acțiunii au fost controlate 21 de autoturisme și 2 atelaje hipo și au fost verificate 2 societăți, fiind legitimate 29 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7372,5 de lei, dintre care 10 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 7 conform Legii nr. 61/1991.
Spre exemplu, un bărbat de 40 de ani a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară, pe raza comunei Stolniceni Prăjescu, fără a purta centura de siguranță și fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR PĂȘCĂNENI
La data de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la Centrul Rezidențial ”Mihail Sadoveanu”, din municipiul Pașcani, beneficiari fiind 20 de minori.
Scopul activităţii a fost acela de a preveni delicvenţa juvenilă şi de a creşte nivelul de educaţie juridică, fiind explicate în acest sens noţiunea de infracţiune şi răspunderea penală în cazul minorilor.
Poliţiştii au oferit recomandări pentru adoptarea unui comportament adecvat în societate și au fost purtate discuții privind modul de reacție, pe marginea unor situații concrete.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat mai multe activități informativ-preventive, pe raza municipiului Iași.
Astfel, în cadrul proiectului de prevenire a relaţiilor toxice cu accent pe prevenirea violenţei domestice şi a traficului de persoane „Relaţii sănătoase versus capcana relaţiilor toxice”, au fost distribuite 900 de pliante cu informații preventive și au fost transmise cetățenilor informaţii referitoare la prevenirea violenţei domestice, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metoda de racolare loverboy, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop – help line 0800500333, 0800800678 unde pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii