Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 13.04.2022

ro

13 Apr, 2022 13:29 525 Marime text
Nr. 110.371 din 13 aprilie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 13.04.2022
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 12 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 60 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 290 sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 24 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 67 de evenimente, dintre care 62 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 24 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 295 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 82.837lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 18 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
 
La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Tg. Frumos au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 53 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în penitenciar.
 
 MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
 
La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Urbană Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 6 ani închisoare, emis pe numele unui bărbat, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în penitenciar.
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
 
La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Urbană Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 10 luni închisoare, emis pe numele unui bărbat, condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului și conducerea unui auto fără permis de conducere.
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în penitenciar.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO,  AVÂND PERMISUL DE CONDUCERE SUSPENDAT
La data de 13 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 12 aprilie a.c., un bărbat de 35 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Stolniceni - Prăjescu, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației rutiere de către bicicliști.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, dintre care 22 aplicate bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost reținute 2 permise de conducere.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PĂȘCĂNENI LA SOCIETĂȚI COMERCIALE
La data de 12 aprilie a.c., polițiștii Poliției Municipiului Pașcani au acționat pe linia verificării respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 și HG nr. 301/2012 și pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului în perioada sărbătorilor pascale.
Acțiunea s-a derulat în cadrul proiectului Safety cash, inițiat la nivel județean.
Au fost controlate 11 societăți comerciale și aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.000 lei.
Spre exemplu, a fost sancționat contravențional cu amendă conform HG nr. 301/2012 reprezentantul unei societăți comerciale, deoarece nu a întocmit analiza de risc la securitate fizică pentru punctul de lucru din mun. Pașcani.
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, au desfăşurat mai multe activităţi preventive pe raza municipiului Iași.
Astfel, în cadrul proiectului ,,Safety cash”, poliţiştii au distribuit flayere cetățenilor din mun. Iași, cu recomandări pentru prevenirea tâlhăriilor și înșelăciunilor.
De asemenea, au fost postate afișe cu mesajul campaniei la intrarea în oficiile poștale din mun. Iași.
Au fost distribuite peste 300 de flayere cu recomandări preventive.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii