Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 03.12.2021

ro

03 Dec, 2021 11:45 718 Marime text
Nr. 68.761 din 3 decembrie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ 03.12.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 2 decembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 340 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acţiuni şi s-a intervenit la 99 de evenimente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 28 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 349 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 76.790 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 40 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://REŢINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE
 
Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie a.c., un bărbat din comuna Miroslava ar fi pătruns de trei ori în locuinţa mamei sale, încălcând astfel ordinul de protecţie emis împotriva sa.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 1 decembrie a.c., bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
 
La data de 2 decembrie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 2 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri Iaşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de un an închisoare, emis în luna noiembrie 2021, de Judecătoria Mangalia, pe numele unui bărbat de 43 de ani.
 
Acesta a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi a fost depistat în urma controlului efectuat de Poliţia de Frontieră, în Vama Sculeni, pe sensul de ieşire din ţară.
 
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
 
DEPISTAŢI CONDUCÂND AUTOTURISME, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
 
În seara de 2 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au depistat un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
  •  
 
La data de 2 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 2 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au depistat un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 28, în comuna Răducăneni, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, PENTRU VERIFICAREA PAZEI SOCIETĂŢILOR
 
La data de 2 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au acționat pentru verificarea pazei la obiectivele şi societățile comerciale, de pe raza de competență.
 
În cadrul acțiunii au fost verificate 17 echipaje de intervenţie şi au fost controlate 17 societăţi.
 
De asemenea, au fost verificaţi 21 de agenţi de pază şi au efectuate 15 instruiri ale acestora.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, conform H.G. nr. 301/2012, în valoare totală de 4.000 de lei.
 
Spre exemplu, administratorul unei societăţi, din municipiul Iaşi, a fost sancţionat contravenţional, deoarece nu a remediat deficienţele constatate de poliţie în urma control anterior.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 2 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.445 de lei, dinter care 16 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 43 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 17 permise de conducere.
 
Spre exemplu, un bărbat de 33 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gării, din municipiul Iaşi, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii