Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Știre de presă - Acțiuni prevenire delincvența juvenilă

ro

10 Jun, 2021 10:48 629 Marime text
Nr. 110351 din 10 Iunie 2021
 
 
 
ACȚIUNI PREVENTIVE PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR
 
          Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița, desfăşoară, permanent acţiuni informativ – preventive dedicate siguranţei tinerilor. Miercuri, 9 iunie a.c,  peste 200 de elevi din municipiul Fetești au participat la acţiunile desfăşurate de poliţişti, în scopul prevenirii victimizării acestora.
 
Ziua de ieri a debutat pentru elevii din municipiul Fetești cu vizita la ore a polițiștilor, care au desfășurate în 2 unități de învățământ activități de prevenire a delicvenței juvenile, precum și traficului și consumului de droguri.
 
Copiii claselor de gimnaziu au fost informaţi cu privire la modalităţile concrete de evitare a victimizării prin intermediul internetului şi despre riscurile pe care le presupune expunerea pe reţelele de socializare.
 
Poliţiştii le-au făcut copiilor recomandări legate de modalitatea de a se comporta în şcoală, evitarea stărilor conflictuale şi siguranța pe drumul spre şi de la şcoală, reamintindu-le totodată și regulile de circulație.
 
De asemenea, în zona școlilor au fost organizate filtre rutiere, 20 de conducători auto fiind sancționați cu amenzi în valoare totală de 3520 de lei, pentru încălcarea regulilor de circulație.
 
Scopul activităților desfășurate în unitățile de învățământ este de a identifica elevii cu un comportament antisocial, depistarea celor care absentează nemotivat de la cursuri, identificarea persoanelor care nu îşi justifică prezenţa în incinta unităţilor de învăţământ sau în zona adiacentă acestora şi luarea măsurilor legale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii