Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - Măsuri ordine Crăciun

ro

24 Dec, 2021 10:22 609 Marime text
                                                              Nr. 110674 din 24 Decembrie 2021
 
 
 
SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ
 
 
          Numărul poliţiştilor ialomițeni care vor acţiona în stradă, în perioada următoare, a fost suplimentat, în vederea asigurării un climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte. Împreună cu jandarmi și polițiști locali vor fi continuate verificările privind respectarea măsurilor de limitare a infectării cu virusul Covid-19, precum și controalele pe timp de noapte.

În perioada Crăciunului, peste 200 de polițiști ialomițeni vor fi angrenați în acțiuni menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului, prin menținerea ordinii publice, la nivelul județului Ialomița.

Efectivele planificate în seviciu vor acționa pe două paliere: cel de prevenire și descurajare, iar cel de-al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Poliţiştii care vor acţiona zilnic, în stradă, în această perioadă, fac parte din structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură, zilnic, sunt în desfăşurare în sistem integrat, acţiuni de verificare a gradului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în trafic, scopul principal al acestora fiind acela de a preveni accidentele rutiere.

Totodată, modul de comercializare și folosire a articolelor pirotehnice reprezintă o prioritate, având în vedere consecințele deosebit de grave pe care le poate avea folosirea improprie a acestora.

De asemenea, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, polițiștii vor intensifica verificările la societățile comerciale, în hipermarketuri și centre comerciale, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor și sistemele de pază.

Precizăm faptul că acțiunile întreprinse de către forțele de ordine sunt realizate în interesul comunității, prioritară fiind creșterea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor, urmărindu-se permanent conștientizarea acestora cu privire la necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei și nicidecum, aplicarea de sancțiuni.
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece sărbătoarea Crăciunului în siguranţă!

RECOMANDĂRI PREVENTIVE

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.
În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere!
La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
În mijloacele de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun!
În tren, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!
Nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!
Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Atenţie!
În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.
Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă!
Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!
De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
Șoferii sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!
 
I.P.J. IALOMIȚA VĂ UREAZĂ SĂRBĂTORI FERICITE!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii